Міністерство інфраструктури України


Розпочалась друга фаза спільного з ЄІБ проєкту щодо оновлення міського громадського транспорту

24 Вересня 2021, 16:47

Сьогодні відбулася стартова нарада щодо реалізації другої фази проєкту «Міський громадський транспорт» за головування Першого заступника Міністра інфраструктури України Василя Шкуракова.

Нова фаза «Міський громадський транспорт II» передбачає закупівлі для парків громадського транспорту в українських містах нового екологічного транспорту.

«Команда Міністерства інфраструктури чітко розуміє, що Україні слід максимально пришвидшувати реалізацію міжнародних інвестиційних проєктів як на державному, так і місцевому рівнях. Це гарантує, що ми отримаємо системний ефект від розвитку інфраструктури у всіх регіонах країни, зокрема у містах, де місцева влада не використовує сповна усі наявні наразі фінансові можливості.

Старт ІІ фази проєкту «Міський громадський транспорт» - це той практичний результат, якого вдалось досягти за доволі короткий термін. Завдяки цьому, щонайменше 18 українських міст з допомогою кредитного інструменту ЄІБ та за сприяння Міністерства, зможуть отримати нові електричні автобуси, трамваї, тролейбуси, поїзди метрополітену, а також модернізувати трамвайні та тролейбусні лінії» — розповіла заступниця Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Анна Юрченко.

Які міста беруть участь в проєкті?

▪ Для реалізації другої фази проєкту попередньо обрано 18 міст, а саме: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса та Чернівці.

▪ Остаточний перелік міст буде сформовано після ратифікації відповідної фінансової угоди між Україною та ЄІБ, після чого до проєкту зможуть доєднатися і інші міста України.

Скільки грошей буде витрачено?

▪ Кредит ЄІБ складає 200 млн євро.

▪ Загальна вартість проєкту — 400 млн євро.

Очікується, що перша партія екологічного транспорту буде поставлена уже в 2022 році.

Нагадаємо, в грудні 2020 року Уряд України та Європейський підписали угоду про реалізацію ініціативи «Міський громадський транспорт України ІІ». Вона є другою фазою проєкту «Міський громадський транспорт», який реалізовувався в Україні з 2017 року.

Завдяки йому вже оновлюється парки громадського транспорту в Києві, Харкові, Львові, Тернополі, Луцьку, Сумах, Запоріжжі, Одесі, Миколаєві, Івано-Франківську і Чернівцях.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/33104.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове