Для людей
з порушенням зору

    Новини RST    16 Грудня 2021, 18:33
Версiя для друку


В Україні завершилося навчання тренерів аудиторів безпеки автомобільних доріг

16 Грудня 2021, 18:33

В Україні завершилося навчання тренерів аудиторів безпеки автомобільних доріг

29 листопада завершився навчальний курс для тренерів аудиторів безпеки автомобільних доріг, за результатами якого 24 слухачі отримали відповідні сертифікати.

Навчання було організоване Світовим банком, а саме Глобальним фондом безпеки дорожнього руху, та фундацією Bloomberg, за ініціативи Міністерства інфраструктури України та Команди підтримки реформ.

Серед учасників навчання були представники Міністерства інфраструктури України, Національної поліції, Укравтодору, Держдор НДІ, Команди підтримки реформ при Укравтодорі, Команди підтримки реформ Мінінфраструктури, Національного транспортного університету, Київавтодору, ДП «Укрдорінвест», Egis Ukraine, ГО «Українська асоціація аудиторів безпеки автомобільних доріг», Міждержавної гільдії інженерів-консультантів, Національного науково-атестаційного центру, а також спеціалісти з безпеки дорожнього руху.

Учасники курсу пройшли навчання у найкращих фахівців, які поділилися передовим досвідом своїх країн та новітніми технологіями у галузі безпеки дорожнього руху. У процесі навчання ментори постійно акцентували увагу на тому, що дорожня інфраструктура повинна змінювати поведінку водія, адже помилки в проєктуванні є частою причиною дорожньо-транспортних пригод. Аудит автомобільних доріг покликаний формувати більш якісні проєктні рішення в першу чергу на дорогах загального користування, а у майбутньому – і у населених пунктах.

Навчальний процес тривав з 7 жовтня по 29 листопада. Він був надзвичайно насиченим і складався з 12 лекційних днів, розділених на 3 частини, і часу, відведеного на самостійну роботу. Кожна частина складалася з декількох модулів, які базувалися на практичному досвіді тренерів та експертів і включали велику кількість теоретичних і практичних занять, групову та індивідуальну роботу, розбір реальних кейсів, проведення регулярних тестувань.

Урочиста церемонія вручення сертифікатів пройшла за участю заступниці Міністра інфраструктури України з питань євроінтеграції Анни Юрченко, представників Світового банку та ініціативи Блумберг.

«Для України дуже важливо переймати успішний досвід та знання, для того, щоб якомога більша кількість українських фахівців дорожньої галузі застосовували європейські норми та поліпшували безпеку на дорогах» - зазначила Анна Юрченко у своєму вітальному зверненні до організаторів, тренерів та випускників курсу.

За словами Аліни Бурлаку, старшої транспортної фахівчині Глобального фонду безпеки дорожнього руху Світового банку, Україна – перша країна в Європі, яка долучилася до програми BIGRS. «Особлива подяка Команді підтримки реформ за успішну організацію цього навчального курсу, слухачам за участь і, звичайно ж Bloomberg Philanthropies, завдяки яким проведення цього навчання стало можливим. Також ми дякуємо за підтримку нашим колегам зі Світового банку та всім лекторам цього  курсу» - зауважила Аліна Бурлаку на церемонії вручення сертифікатів.

Нагадаємо, що аудит безпеки дорожнього руху є невід’ємною складовою у процесі спорудження нових доріг, або ж реконструкції існуючих.

Аудит безпеки дорожнього руху є офіційною перевіркою проєкту будівництва автодороги, дорожнього руху, або проєкту будь-якого іншого типу, яка проводиться незалежним, кваліфікованим аудитором або групою аудиторів, які готують звіти щодо можливості настання нещасного випадку в рамках проєкту і показників безпеки стосовно всіх учасників дорожнього руху.

Під час проведення аудиту стає можливим скорочення кількості і пом’якшення тяжкості дорожньо-транспортних пригод за рахунок покращення характеристик дороги, які стосуються безпеки дорожнього руху.

Учасники курсу відзначають його ефективність та висловлюють вдячність організаторам за можливість отримати передові знання, які вони зможуть застосувати на практиці для підготовки кваліфікованих аудиторів безпеки автомобільних доріг в Україні.

 

 

 

 



ВСІ Новини RST