Для людей
з порушенням зору

    Новини    31 Грудня 2021, 17:00
Версiя для друку


Для Украероруху залучено стабілізаційний кредит на 20 млн євро

31 Грудня 2021, 17:00
За підтримки Міністерства інфраструктури України оформлено відкриття Укрексімбанком кредитної лінії на суму, еквівалентну 20 млн євро, на термін 5 років. Укладена Украерорухом кредитна угода є важливою для стабільної роботи аеронавігаційної галузі.
 
У процесі переговорів вдалося отримати привабливі умови кредитування, зокрема відсоткову ставку, нижчу за аналогічні банківські продукти міжнародних фінансових організацій. Кошти можуть за потреби використовуватись на фінансування операційних видатків.
 
«Залучаємо ресурси та інструменти, необхідні для підтримки та розвитку авіагалузі України. Фінансова стабільність Украероруху є запорукою безперебійного забезпечення аеронавігаційними послугами всіх користувачів повітряного простору України.
 
У 2022 ми очікуємо на збільшення кількості транзитних польотів над Україною. Проте, у разі впливу на інтенсивність перевезень негативних чинників, таких як пандемічні обмеження та сезонні коливання, підприємство матиме доступ до кредитних коштів та зможе підтримувати ліквідність», — розповів Василь Шкураков, Перший заступник Міністра інфраструктури України.
 
За оцінками експертів ІСАО, втрату доходів у 2020–2021 рр. у порівнянні з результатами 2019 року отримали всі учасники авіаринку у світі. Зокрема, провайдери аеронавігаційного обслуговування лише у 2020 році — втратили 13 млрд доларів США, аеропорти — 115 млрд доларів США.
 
Всупереч масштабній кризі, спричиненої пандемією, завдяки запровадженню дієвих антикризових заходів було забезпечено безперебійну роботу та покращено фінансове становище Украероруху, що підтвердилось під час погодження кредитної угоди й визначення підприємства як надійного партнера.
Доступність кредитної лінії Укрексімбанку стане додатковою гарантією стабільної роботи національного провайдера аеронавігаційних послуг.
 
Нагадаємо, що за результатом діяльності у III кварталі 2021 р. Украерорух уперше з осені 2019 року вийшов у прибуток, отримавши 183 млн грн. Позитивного фінансового результату вдалося досягнути, не зважаючи на те, що інтенсивність повітряного руху за ІІІ квартал була на 26 % нижчою в порівнянні з аналогічним періодом докризового 2019 року.



ВСІ Новини