Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    22 Лютого 2022, 19:00
Версiя для друку


Повідомлення про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України

Про внесення змін до єдиних вимог щодо проектування, нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг загального користування
22 Лютого 2022, 19:00

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до єдиних вимог щодо проектування, нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг загального користування» (далі – проєкт акта) розроблено з метою удосконалення та уточнення деяких положень єдиних вимог щодо проектування, нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг загального користування, що затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1065 (далі –  Єдині вимоги) в частині прав та обов’язків інженера-консультанта відповідно до загальновизнаних світових практик застосування міжнародних форм договорів (зокрема, усталених форм контрактів Міжнародної федерації інженерів-консультантів (FIDIС), а також узгодження Єдиних вимог з метою, визначеною в Державній цільовій економічній програмі розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки, затвердженій постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2018 р. № 382, та оптимальним варіантом реалізації цієї програми, а також пріоритетами державної політики у сфері автомобільних доріг, визначеними в Законі України «Про автомобільні дороги».

Проєктом акта передбачається:

1) доповнити перелік обов’язків інженера-консультанта - інженер-консультант зобов’язаний консультувати замовника з питань, зокрема, отримання вихідних даних, у тому числі здійснювати координацію проектувальників при розробленні проектної документації.

2) доповнити перелік прав інженера-консультанта -  відповідно до умов договору про надання дорожніх консультаційних послуг здійснювати управління проектом, організовувати розробку інвестиційного проекту та техніко-економічного  обґрунтування.

3) визначено вимоги до інженера-консультанта з урахуванням абзацу десятого статті 96 Кодексу законів про працю України (без конкретизації кваліфікаційних категорій «провідний інженер-консультант», «інженер-консультант І та ІІ категорій»).

Зауваження та пропозиції до проєкту акта від фізичних та юридичних осіб слід надсилати на адресу: Департамент дорожніх перевезень та безпеки на транспорті Мінінфраструктури, 01135, м. Київ, проспект Перемоги, 14; hrytsak@mtu.gov.ua та на адресу Державної регуляторної служби України.

 

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до єдиних вимог щодо проектування, нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг загального користування»

Пояснювальна записка

Аналіз регуляторного впливу

Порівняльна таблиця до проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до єдиних вимог щодо проектування, нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг загального користування»

 



ВСІ Оголошення