Для людей
з порушенням зору

    Новини    29 Березня 2022, 17:00
Версiя для друку


Результати засідання Комітету Регіональної угоди про службу радіозв’язку на внутрішніх водних шляхах

29 Березня 2022, 17:00
23-24 березня відбулося 18-е засідання Комітету RAINWAT, який створено з метою адміністрування Регіональної угоди про службу радіозв’язку на внутрішніх водних шляхах (RAINWAT). У 2021 році до Регіональної угоди приєдналася Україна.
 
Під час засідання Комітету:
  • Було представлено звернення адміністрації України стосовно повномасштабного вторгнення Росії в Україну, яке є актом війни, грубим порушенням суверенітету та територіальної цілісності України, Статуту ООН та основоположних норм і принципів міжнародного права.
  • Враховуючи запроваджений у країні воєнний стан, була також надана інформація щодо продовження терміну дії ліцензій на суднові станції для суден під прапором України до припинення або скасування воєнного стану на відповідній території України. Звернення було підтримано членами засідання.
  • Комітет RAINWAT був проінформований стосовно кроків, що приймає Україна для імплементації Регіональної угоди, зокрема про утворення робочої групи з питань забезпечення радіозв’язком та радіонавігацією на морських та внутрішніх водних шляхах.
  • На засіданні також були обговорені питання щодо таблиці радіочастот для використання на внутрішніх водних шляхах Європи, зміни у Регіональній угоді та питання функціонування служби радіозв’язку на ВВШ.
Також були заслухані звіти щодо поточної роботи та прийнятих рішень інших міжнародних організацій, зокрема Дунайської комісії.
 
Фізично засідання проходило у м. Прага (Чеська республіка). У засіданні взяли участь представники країн - сторін Регіональної угоди, зокрема представники від України.
 
Голова Комітету RAINWAT висловив співчуття народу України та побажав, щоб у наступному засіданні брали участь представники незалежної України на території якої панує мир.


ВСІ Новини