Для людей
з порушенням зору

    Новини    5 Серпня 2022, 17:43
Версiя для друку


Олександр Кубраков: вперше з 24 лютого в Чорноморськ прибуде судно під завантаження

5 Серпня 2022, 17:43
У ході реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування завтра, 6 серпня, очікується прибуття в порт «Чорноморськ» першого судна під завантаження.
 
«Судно FULMAR S – це перше з моменту повномасштабного вторгнення росії судно, яке заходить в наш порт під завантаження. Гаранти домовленостей – Туреччини та ООН – підтвердили можливість заходу судна в порт Чорноморська.
 
    
 
Плануємо оперативне завантаження судна та відправлення його в порт призначення. Разом з тим, ми готові забезпечувати здатність портів обробляти щонайменше 100 суден на місяць.
 
На сьогодні ще 13 суден чекають на відправлення з наших портів. Розраховуємо, що за допомогою гарантів Ініціативи найближчим часом зможемо експортувати 3 та більше мільйонів тонн агропродукції з портів «Одеса», «Чорноморськ», «Південний» на місяць», – прокоментував Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.
 
Кінцевий пункт призначення судна після завантаження – порт «Іскендерун» в Туреччини.
 
Нагадаємо, 22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».
 
В рамках реалізації домовленостей з вантажем української кукурудзи уже було відправлено 4 судна: RAZONI NAVI STAR, ROJEN та POLARNET. Вони перевозять понад 80 тис. тонн кукурудзи.
 
Прибуття першого судна RAZONI в кінцевий пункт призначення – порт Триполі в Лівані – очікується 7 серпня.
 
Фото: Rob Foy/Vesselfinder


ВСІ Новини