Міністерство інфраструктури України


Спрощено видачу дозвільних документів Європейської Конференції Міністрів Транспорту

9 Вересня 2022, 12:20

З 1 до 15 вересня скасована паперова подача листів-повідомлень на участь у конкурсі з розподілу дозволів ЄКМТ.

Міністерство інфраструктури України спрощує процедуру і створює прозору дозвільну систему. Конкурс з розподілу дозволів ЄКМТ буде повністю автоматизовано, а подача документів буде здійснюватися виключно в електронному вигляді через систему «Шлях» Державної служби України з безпеки на транспорті.

Наразі формування та подача електронної анкети можлива у тестовому режимі. Всі створені у цей період електронні анкети будуть автоматично видалені перед початком офіційної процедури конкурсу.

З 1 до 31 жовтня 2022 року автомобільному перевізнику необхідно подати електронну анкету для участі в конкурсі на 2023 рік.

При заповненні електронної анкети встановлено наступні вимоги:

  • наявність ліцензію на здійснення міжнародних перевезень вантажів автомобільним транспортом терміном дії не менше 2-х років станом на 31 жовтня 2022 року;

  • наявність транспортного засобу у ліцензійній справі автомобільного перевізника;

  • повна маса транспортного засобу 7.5 тонн і вище;

  • необхідність перетину кордону транспортним засобом  за період з 01 січня 2022 року по 31 жовтня 2022 року;

  • транспортні засоби, які належать автомобільним перевізникам на законних підставах, визначених положеннями Хартії Якості та мають категорію екологічності “Євро - 5 безпечний” або “Євро-6 безпечний”;

  • ЄКМТ-сертифікат виробника транспортного засобу та чинний станом на 31 жовтня поточного року ЄКМТ-сертифікат придатності до експлуатації на кожний автомобільний транспортний засіб;

  • підтвердження виконання умов Хартії Якості, наявності менеджера(ів) чи управителя(ів) з перевезень відповідної кваліфікації, відповідності умовам бездоганної репутації та наявності відповідного фінансового стану.

Звертаємо увагу, що електронна анкета може бути редагована лише до моменту її передачі на розгляд конкурсної комісії. Після передачі на розгляд можливість внесення будь-яких змін буде відсутня.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/33689.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове