Міністерство інфраструктури України


Пункт пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус» готовий до відкриття

8 Листопада 2022, 15:55
Новий міжнародний автомобільний пункт пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус» на українсько-румунському кордоні почне працювати вже цього тижня. Проїзд буде дозволений для легкових автомобілів і порожніх вантажівок. Цей пункт пропуску має розвантажити єдиний діючий пункт пропуску на українсько-румунському кордоні «Порубне – Сірет».
 
«Пункт пропуску «Порубне - Сірет» нині – один із найбільш завантажених. Дорога до європейських портів йде саме через цей пункт пропуску і він надважливий для українських експортерів і для вантажного транспорту немає альтернативи проїзду з України до Румунії. Інші пункти пропуску на українсько-румунській ділянці кордону не призначені для проїзду вантажівок. До речі, «Красноїльск – Вікову де Сус» від початку також проєктувався як пункт пропуску для пішоходів і легкового транспорту.
 
Відтепер спільно з румунськими колегами було прийняте рішення, що «Красноїльськ» працюватиме для проїзду вантажівок. Спершу буде здійснюватись пропуск лише порожніх вантажних транспортних засобів. Наступним етапом стане дозвіл на проїзд вантажівок з нашим експортом. Це стане можливим після завершення робіт з румунського боку», – сказав Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.
 
Наразі завершено капітальний ремонт понад 7 кілометрів дороги, облаштована територія МАПП та робочі місця для представників всіх служб, змонтована система освітлення та система зв’язку, встановлене обладнання необхідне для функціонування пункту пропуску.
 
Домовленість про зведення пункту пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус» було досягнуто ще 2015 року. Фактично ж будівництво відбувалось цього року в рамках проєкту «Відкритий кордон» який був ініційований Президентом України Володимиром Зеленським та Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою. В рамках цього ж проєкту Україна планує розбудову вже існуючої автомобільної прикордонної інфраструктури для збільшення пропускної здатності кордону в напрямку «Україна – ЄС».
 
Відео: https://fb.watch/gG6sqCa8E4/ 




Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/33826.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове