Міністерство інфраструктури України


Олександр Бутенко оглянув перші відновлені в рамках програми «ВідновиДІМ» житлові будинки

17 Березня 2023, 18:27
Сьогодні, 17 березня, заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Бутенко, представники Фонду енергоефективності та Представництва Європейського Союзу в Україні оглянули перші відновлені в рамках програми «ВідновиДІМ» житлові будинки.
 
Йдеться про житлові комплекси «Затишний» та «ЖК Ново-Оскольський» в Ірпені Київської області, які були пошкоджені внаслідок повномасштабного вторгнення росії.
 
«Співпраця з Європейським Союзом в рамках програми «ВідновиДІМ» демонструє, наскільки ефективною і швидкою може бути донорська допомога у відновленні житла. Співвласники обох житлових комплексів подали заявку на участь в програмі в листопаді минулого року, а вже через два місяці змогли повернутись у відновлені домівки.
 
Ми переконані, що в рамках відбудови ми повинні зробити житлову інфраструктуру якіснішою, безпечнішою та енергоефективнішою, ніж вона вона була раніше.
 
Дякую європейським партнерам та колегам з Фонду енергоефективності за співпрацю. Переконаний, що успішний досвід відновлення будинків в Ірпені зуміємо масштабувати і на інші регіони України», – розповів Олександр Бутенко.
 
На відновлення цих житлових комплексів ЄС виділив 12,5 мільйона гривень. Кошти було спрямовано на ремонт фасадів, встановлення нових вікон, відновлення інженерних систем, покращення енергоефективності будівель тощо.
 
Також в рамках візиту представників ЄС було проведено перемовини та узгоджено позиції щодо інтенсифікації подальшої спільної роботи над пошуком шляхів збільшення обсягу допомоги ОСББ через програми Фонду енергоефективності.
 
Програма «ВідновиДІМ» була запущена в листопаді 2022 року. З тих пір вона отримала близько 70 заявок щодо відновлення житла від ОСББ з різних регіонів України. Сьогодні в ній можуть взяти участь ОСББ Миколаївської, Київської, Чернігівської, Житомирської, Сумської, Дніпропетровської областей на міста Києва.
 
Програма фінансує закупівлю 100% будівельних робіт та матеріалів, необхідних для відновлення. Мінімальний розмір гранту, який може отримати один об’єкт відновлення становить 7,2 мільйона гривень. Загалом, на реалізацію Програми Європейський Союз виділив 25 мільйонів євро (майже 1 мільярд гривень).
 
Програма реалізується Міністерством відновлення, Фондом енергоефективності та Європейським Союзом.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram.
 
  
 
  




Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/34112.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове