Міністерство інфраструктури України


Олександр Кубраков: «Міжнародні партнери готові інвестувати в порти Дунайського регіону»

27 Квітня 2023, 13:03
Про перспективи міжнародного співробітництва йшлося під час візиту віце-прем’єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова до Одеської області. Порти Дунайського регіону також відвідали американські та європейські партнери: Надзвичайний та Повноважний Посол США Бріджит Брінк, директор Місії USAID в Україні Джим Хоуп, Генеральний директор Секретаріату Дунайської Комісії Манфред Зайтц і представник Генерального директорату мобільності та транспорту Європейської Комісії Алан Барон.
 
 
 
«Дунайські порти є стабільним шляхом для експорту продукції. В минулому році через них пройшло понад 16 мільйонів тонн вантажів. Зокрема, і продукція українських аграріїв. У поточному році ми плануємо обробити щонайменше 20 мільйонів тонн через Дунай, - наголосив віце-прем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, – попри те, що сьогодні порти Ізмаїл, Рені, Усть-Дунайськ задіяли майже всі наявні потужності для перевалки вантажів, потенціал для подальшого розвитку є. А саме: модернізація та оновлення інфраструктури портів, залучення інвестицій для будівництва нових терміналів і днопоглиблення. Потреба в інвестиціях складає не менше 120 мільйонів доларів».
 
Днопоглиблювальні роботи вже розпочаті - відновлені всі паспортні характеристики портів та каналів. Наразі прохідна осадка становить 6,5 м. В морських портах Ізмаїл та Рені підготовлена необхідна інфраструктура та організована перевалка нових вантажопотоків – контейнерів, наливних, зернових та інших вантажів.
 
Відновлено залізничне сполучення – дільниця Березино – Басарабяска, яким вантажі можуть відносно швидко дістатись портів. Триває робота над сполученням між пунктом Джурджулешти на українсько-молдовському кордоні та румунським портом Галац.
 
 
Віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков разом із американськими та європейськими партнерами обговорили перші результати запуску додаткових портових потужностей:
 
  • експлуатацію понад 20 нових морських терміналів;
  • нові технології перевантаження з використанням плавкранів, мобільних перевантажувачів, суден-накопичувачів у якості плавучих складів, інших засобів;
  • користування новими тимчасовими складами, обладнаних вагами та лабораторіями.

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram.

 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/34236.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове