Для людей
з порушенням зору

    Новини    2 Травня 2023, 15:49
Версiя для друку


Міністерство відновлення розпочинає проєкт з оцінки ризиків системи запобігання корупції у «Борисполі»

2 Травня 2023, 15:49
В аеропорту «Бориспіль» розпочався пілотний проєкт з оцінки ризиків та аудиту системи запобігання корупції. Зокрема, буде проаналізовано систему закупівель та укладання договорів, визначені потенційні зони ризику та способи їх усунення, проведені інтерв’ю з учасниками бізнес-процесів. Це дозволить запобігти зловживанням та уникнути конфлікту інтересів на підприємстві. Проєкт розрахований на два місяці.
 
«Перед Україною стоять завдання не тільки відновити житло, соціальну та транспортну інфраструктуру, а й планувати післявоєнне майбутнє: залучення інвестицій від бізнесу та коштів міжнародних фінансових інституцій. Зрозуміла антикорупційна діяльність дозволить сформувати довіру потенційних інвесторів до аеропорту «Бориспіль». Аудит системи запобігання корупції та дотримання антикорупційних стандартів – це «знак якості» для майбутнього співробітництва», – зазначив Сергій Деркач, заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.
 
ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» стало першим державним підприємством, яке підпорядковується Міністерству, де стартував проєкт з оцінки ризиків та аудиту системи запобігання корупції. За результатами, цей досвід буде і поширено й на інші державні підприємства.
 
«Оцінка корупційних ризиків та підготовка Стратегії ризик-менеджменту – це важлива складова в роботі над собою, яку ми можемо, і маємо провести саме зараз. Це стандартна міжнародна практика корпоративного управління, і ми хочемо бути відповідним взірцем у своїй галузі», – наголосив Олексій Дубревський, генеральний директор аеропорту «Бориспіль».
 
Аналогічний проєкт з оцінки корупційних ризиків розпочався у Міністерстві відновлення в березні із залученням профільних громадських організацій.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram.


ВСІ Новини