Міністерство інфраструктури України


Мінвідновлення: за новою прозорою системою моряки отримали майже 2000 кваліфікаційних документів

10 Травня 2023, 13:28
Дипломування проходить у ході повної перебудови системи та її діджиталізації, які були запущені в грудні 2022 року. Змінено підхід до процедури проходження іспитів і отримання кваліфікаційних документів моряків. Ці процеси відбуваються за спрощеною та прозорою процедурою відповідно до міжнародних вимог.
 
Єдиним кваліфікаційним тестом для моряків на підтвердження/подовження кваліфікації є всесвітньо визнаний тест CES 6.0. Результати іспиту оформлюються автоматично за допомогою системи комп'ютерного тестування, а отже це унеможливлює зовнішній вплив.
 
Більше 1000 моряків отримали рішення від нової Державної кваліфікаційної комісії моряків про видачу кваліфікаційних документів, в результаті чого Адміністрація судноплавства видала понад 1800 документів.
 
План Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури – максимально оцифрувати державні послуги та мінімізувати корупційні ризики. Системна корупція у сфері дипломування моряків повинна відійти у минуле. Наступний крок – запуск послуг для моряків через портал Дія.
 
Довідково. Щоб отримати кваліфікаційні документи, треба звернутись до Адміністрації судноплавства або Моррічсервіс у встановленому порядку. Державна кваліфікаційна комісія моряків працює у Києві та Одесі.
 
Наразі команда Міністерства відновлення, Адміністрації судноплавства у співпраці з USAID / UK aid проєктом TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах працює над впровадженням онлайн послуги у сфері дипломування.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram.




Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/34276.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове