Для людей
з порушенням зору

    Новини    1 Червня 2023, 11:02
Версiя для друку


Мінвідновлення: 25 мостів в роботі, відкрито рух відремонтованим мостом на Вінниччині та частиною мосту на Житомирщині

1 Червня 2023, 11:02
100-метровий міст через річку Сіб відкрито для проїзду у Вінницькій області. Шляхопровід відновлює пряме транспортне сполучення на маршруті між Вінничиною та Одещиною.
 
Рух мостом для вантажного транспорту був закритий через аварійний стан опор півтора роки тому. Об’їзний шлях становив 5 кілометрів. Через реверсивний рух на підʼїздах збиралися кількакілометрові затори.
 
За цей час міст розширили, відремонтували опори та прогонову будову, встановили освітлення і проклали нове покриття.
 
Ще один проект реконструкції транспортної інфраструктури Міністерство спільно з Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України реалізує на Житомирщині. Вже відкрито рух першим відбудованим проїздом мосту на трасі Київ – Чоп. Дорожники ремонтують міст частинами, аби не зупиняти рух на одному з ключових шляхів країни. Ця переправа через річку Дубовець на початку повномасштабного вторгнення була атакована російською авіацією.
 
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Держагентством відновлення продовжує відновлювати транспортне сполучення з звільненими від російських окупантів регіонами. За минулий рік було відновлено 41 міст. Цього року - 4 шляхопроводи у Житомирській, Київській та Чернігівській областях.
 
Внаслідок військової агресії росії по всій країні зруйновано 346 мостів, 157 з них розташовані на державних дорогах.
 
Наразі ведеться відновлення 25 мостів у Житомирській, Київській, Чернігівській, Харківській, Херсонській та Миколаївській областях. В кожному з цих регіонів дорожники працюють у тісній координації з військовими та ОВА щодо доцільності відновлення та з безпекових питань.
 
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram.


ВСІ Новини