Міністерство інфраструктури України


Олександр Кубраков, віцепремʼєр-міністр з відновлення України разом з представниками дипломатичних місій працював на Харківщині

21 Квітня 2024, 12:30
Працювали вчора у Харкові. Разом з UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, посольствами Данії, Естонії, Швеції, Франції, Польщі побачили наочно те, як можна підготувати місто до наступного опалювального сезону.
 
Потреба від міста та області зведена спільними силами місцевої, регіональної влади та Уряду і передана партнерам.
 
Надихають існуючі приклади розвитку більш сталої та стійкої муніципальної інфраструктури — оновлені котельні, забезпечені сучасною німецькою технікою, когенераційні установки приєднані до них і незамінні при блекаутах. Таких в місті майже 20 – надані в рамках міжнародної технічної допомоги. Мережа когенераційних установок дозволяє містам мати безперебійне теплопостачання в умовах аварійних або планових відключень електроенергії.
 
Північна Салтівка сьогодні та два роки тому — два різних міста. Від повного спустошення та руйнування – до обережного відновлення за програмою єВідновлення, Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.
 
Фактично кожна третя заявка на відновлення житла – з Харківщини. Більше 400 мільйонів гривень вже перераховано на термінові ремонти.
 
Водночас, на вулицях багато молоді, родини з дітьми. Вже робимо все можливе для 1,3 мільйона харківʼян, які не хочуть покидати своє місто всупереч цілям ворога.
 
Один з символів цього мирного спротиву — побудована за 5 місяців перша підземна школа. Навчальний заклад має 21 класну кімнату, їдальню та кімнату-трансформатор. Школа розрахована на 450 учнів в одну зміну. Найближчим часом діти зможуть відвідувати заняття тут.
 
Хочу подякувати представникам дипломатичних місій, урядових та неурядових організацій за сміливість бути тут і зараз з нашим народом, з харківʼянами. Регіон потребує не тільки фінансової та технічної підтримки, регіон потребує систем протиповітряної оборони і війської допомоги.
Також хочу подякувати місцевій владі - меру Ігорю Терехову, голові обласної військової адміністрації – ОлегуСинєгубову за повне персональне залучення до вирішення проблем на Харківщині і співпрацю.
 




Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/35557.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове