Для людей
з порушенням зору

    Новини    19 Червня 2015, 14:30
Версiя для друку


У Міністерстві інфраструктури підписали Меморандум про намір французької агропромислової корпорації The Soufflet Group інвестувати в портову галузь України

19 Червня 2015, 14:30

19 червня у Києві відбулося підписання Меморандуму про намір одного з провідних гравців аграрного сектору Європи The Soufflet Group інвестувати в розвиток інфраструктури ДП «Іллічівський морський торговельний порт». У церемонії підписання взяли участь Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, Генеральний директор дочірньої компанії The Soufflet Group в Україні «Нью Ворлд Грейн Юкрейн» Жан-Марк Філуз, директор компанії «Нью Ворлд Грейн Юкрейн» по чорноморському регіону Микола Горбачов, а також директор ДП «Іллічівський морський торговельний порт» Юрій Крук.

«Уряд проводить цілу низку реформ, щоб створити більш сприятливі умови ведення бізнесу в Україні та захистити права інвесторів. Сьогоднішня подія – найкраща відповідь усім скептикам, які розповідають, що наша країна нецікава інвесторам. Україна має значний транзитний і сільськогосподарський потенціал і це очевидно не тільки нам, а й нашим зарубіжним партнерам. Інвестори бачать, що Україна змінюється на краще. Їх готовність вкладати кошти в нашу країни це підтверджує», - сказав у вступній промові Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

Підписанням документу представники The Soufflet Group засвідчили намір корпорації збудувати на базі Іллічівського порту зерновий перевантажувальний комплекс потужністю 1-1,2 млн тонн на рік. Обсяг запланованих інвестицій у проект складатиме близько 70 млн доларів США.

Наразі йдеться про державно-приватне партнерство шляхом оренди. Наступним кроком є проведення конкурсу для визначення орендаря, взяти участь у якому можуть усі зацікавлені сторони. Переможе пропозиція, що буде найбільш вигідною для держави.

«Розвиток термінальної інфраструктури Іллічівського та інших морських портів є важливим з огляду на існуючу стратегію зі збільшення обсягів експорту українського зерна. Зараз потужності інфраструктури, яка працює на експорт сільськогосподарської продукції, використовуються на максимум. Нам необхідно збільшувати ці потужності, щоб виконати завдання, які ставить перед нами сільське господарство, маючи наміри подвоїти експорт у найближчі роки. Тож ми запрошуємо іноземних та українських інвесторів долучатися до розбудови інфраструктури портів. Зі свого боку ми готові сприяти усіма можливими шляхами», - зазначив Андрій Пивоварський.

 «Україна здатна експортувати зерно і годувати людей поза своїми межами. За прогнозами нашої компанії населення світу у найближчі 20 років зросте на 2 мільярди, основним місцем їх проживання буде Азія. Для доставки будь-яких товарів в Азію значно ефективніше використовувати глибоководні порти. Іллічівський порт є саме таким, і ми б хотіли бачити його саме тими воротами, через які ми нагодуємо весь світ», - прокоментував Микола Горбачов, директор компанії «Нью Ворлд Грейн Юкрейн» по чорноморському регіону (The Soufflet Group).

Підписаний Меморандум передбачає передачу частини потужностей порту в довгострокову оренду з можливістю проведення реконструкції об’єктів інфраструктури та передачі землі на весь строк оренди.

Реалізацію заходів, викладених у документі, планують завершити протягом двох років з дати його підписання.



ВСІ Новини