Для людей
з порушенням зору

    Новини    17 Січня 2015, 09:05
Версiя для друку


Укрморрічінспекція підбила підсумки контрольно-наглядової діяльності у 2014 році – заборонено експлуатацію 14 маломірних суден та 66 баз стоянок, складено 543 протоколи про адміністративні правопорушення

17 Січня 2015, 09:05

 

 

Укрморрічінспекція проаналізувала свою контрольно-наглядову діяльність за 2014 рік. Про результати роботи під час Колегії Укрморрічінспекції 15 січня 2015 року розповів заступник директора Департаменту державного нагляду та контролю за безпекою на морському та річковому транспорті Ілля Тихонов.

У ході здійснення контролю суден державою порту перевірено 1534 судна під іноземним прапором. Під час цих перевірок надано 2854 зауважень, затримано 10 суден.

У рамках контролю суден державою прапора, за результатами огляду 778 суден, виявлено 1325 недоліки, затримано 4 судна.

Крім того, у 2014 році в рамках контрольно-наглядової діяльності з питань безпеки судноплавства Укрморрічінспекцією оглянуто 998 маломірних (малих) суден, виявлено 1061 недоліки, заборонено експлуатацію 14 суден.

Здійснено 372 огляди баз для стоянки маломірних (малих) суден, за результатами яких заборонена експлуатація 66 таких баз.

Окрім того, Укрморрічінспекцією організовано та проведено 82 комплексні планові перевірки та 1 позапланову перевірку судноплавних компаній і підприємств морського та річкового транспорту. Здійснено 55 оглядів навчально-тренажерних закладів, що проводять підготовку членів екіпажів морських, річкових та маломірних суден щодо оцінки відповідності рівня їх підготовки міжнародним та національним вимогам.

Загалом у 2014 році інспекторами складено 543 протоколи про адміністративні правопорушення на морському та річковому транспорті, видано 142 приписи та уповноваженими особами винесено 433 постанови про притягнення до адміністративної відповідальності.

Заступник Укрморрічінспекції Голови Микола Севирін навів порівняльні дані за 2010-2014 роки. Є тенденція зниження показників аварійності.

«Державний нагляд, покладений на Укрморрічінспекцію – це комплекс заходів, що здійснюються з метою попередження, виявлення та усунення порушень законодавчих і нормативних актів. Нагляд повинен бути безперервний. Адже зупинка наглядової діяльності призведе до процесів, які важко врегульовуватимуться у майбутньому, або ж будуть незворотними взагалі. Для проведення ефективного нагляду Укрморрічінспекція потребує справжніх професіоналів. Тому, на сьогодні, одним із найважливіших факторів безпеки судноплавства є підвищення професійних навиків інспекторського складу, який залучатиметься до роботи з безпеки на водному транспорті», – наголосив заступник Голови.



ВСІ Новини