Для людей
з порушенням зору

    Новини    28 Липня 2015, 14:28
Версiя для друку


Міністерство інфраструктури пропонує встановити єдиний фіксований автостанційний збір у розмірі 1 грн

28 Липня 2015, 14:28

Міністерство інфраструктури оприлюднило проект наказу «Про внесення змін до Порядку регулювання діяльності автостанцій»*. Згідно з ним планується знизити автостанційний збір для всіх автостанцій до фіксованої суми у розмірі 1 гривні з квитка. Це зменшить вартість проїзду для пасажирів та суттєво підвищить рентабельність перевезень. Також це сприятиме розвитку сервісу на автостанціях, так як вони будуть змушені пропонувати кращі послуги і боротися за споживача,  замість того, щоб збирати обов’язкову плату з кожного пасажира для наповнення свого бюджету.

Наразі автостанційний збір включається у ціну квитка і становить 12-15% від його вартості. Теоретично за ці кошти пасажир отримує низку послуг від автостанції: користування касами, залами очікувань, вбиральнями, тощо. Таким чином, споживачі змушені платити за послуги, якими не обов’язково скористаються. Більше того, пасажири не завжди навіть потрапляють на автостанцію, адже з розвитком технологій купують квитки онлайн.

Запровадження фіксованого тарифу в розмірі однієї гривні дасть можливість покривати витрати автостанції на надання послуг з друкування квитків там, де пасажир не має змоги скористатися послугами інтернету, наприклад, у сільській місцевості. «Сьогодні будь-які зусилля Міністерства спрямовані на спрощення умов для ведення бізнесу, створення конкуренції на ринку і підвищення якості і доступності послуг для кожного окремого пасажира. З відміною автостанційного збору в українця або гостя країни завжди буде вибір, користуватися послугами автостанції або ні, платити за додаткові блага чи ні. Це європейський підхід, який повинен і буде працювати в Україні», - зауважив перший заступник Міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер.

Ознайомитися з Проектом наказу Міністерства інфраструктури України «Про внесення змін до Порядку регулювання діяльності автостанцій» можна на офіційному сайті Міністерства.  Зауваження та пропозиції до проекту акта приймаються протягом 30 календарних днів з дня опублікування у письмовому та/або електронному вигляді на адресу Департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку та автомобільних перевезень, 01135, м. Київ, проспект Перемоги, 14; dubas@mtu.gov.ua.

*Порядок регулювання діяльності автостанцій, затверджений наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 27.09.2010 № 700 та зареєстрований в Міністерстві юстиції України 10.11.2010 за №1068/18363.



ВСІ Новини