Для людей
з порушенням зору

    Новини    4 Січня 2016, 20:57
Версiя для друку


До уваги перевізників: щодо обмеження транзиту через територію РФ

4 Січня 2016, 20:57

Міністерство інфраструктури інформує українських перевізників, що з 1 січня 2016 року Росія в односторонньому порядку запровадила суттєві зміни у правила виконання міжнародних перевезень між Україною та Російською Федерацією. Відтепер міжнародні транзитні автомобільні та залізничні перевезення вантажів з України до Республіки Казахстан через територію РФ здійснюються з території Республіки Білорусь. Для автоперевізників це означає, що згідно з нововведеннями водії не мають права перетинати україно-російський кордон, натомість можуть заїжджати на територію РФ через Білорусь і лише за умови наявності облікових талонів та спеціальних засобів ідентифікації (пломб). Таке рішення російської сторони закріплене указом президента РФ В.Путіна від 1 січня 2016 року.

Міністерство інфраструктури вважає таке ускладнення транзиту через РФ ще однією спробою російської влади негативно вплинути на економічну ситуацію в Україні. Непродумане рішення російської сторони без чіткого механізму його реалізації та неузгоджена квота дозволів на 2016 рік наразі призвели до повної зупинки перевезень між країнами. Більше того, таке різке обмеження транзиту через територію РФ ставить під загрозу інтереси третіх країн, які мають з Україною розвинуті торгівельні відносини.

Поки ситуація невирішена, українська сторона закликає перевізників не планувати поїздки до Російської Федерації та транзитом через її територію задля уникнення незручностей для водіїв та додаткових витрат для бізнесу. Про будь-які зрушення в цьому питанні Мінінфраструктури повідомлятиме додатково.

Нагадаємо, що затримка з узгодженням контингенту дозволів на 2016 рік між Україною та РФ пов’язана з пропозицією РФ ввести квоту на двосторонні перевезення та зменшити кількість дозволів на транзитні, що потребуватиме внесення змін до діючої Угоди про автомобільні перевезення між країнами.

Українська сторона не погоджується на зміну умов та буде відстоювати свою позицію на усіх рівнях, оскільки діє в інтересах вітчизняних перевізників.

 



ВСІ Новини