Для людей
з порушенням зору

    Новини    18 Лютого 2016, 13:50
Версiя для друку


EASA підтвердило спроможність Украероруху гарантувати безпеку польотів над Чорним морем

18 Лютого 2016, 13:50

Європейське агентство з авіаційної безпеки (EASA) рекомендувало до використання два повітряні маршрути над Чорним морем, запропоновані Україною в комплексі заходів з відновлення використання повітряних трас у цій зоні.

Таким чином підтверджено готовність українського провайдера аеронавігаційного обслуговування гарантувати належний рівень безпеки повітряного руху в міжнародному повітряному просторі, відповідальність за який покладено на Україну.

Згідно з розповсюдженим EASA офіційним Safety Information Bulletin, два маршрути – L851 та M856, – що проходять через  повітряний простір над західною частиною Чорного моря, є придатними для планування польотів усіма авіакомпаніями. Цей висновок ґрунтується на даних проведеного Украерорухом  постімплементаційного моніторингу, який свідчить про те, що заходи, вжиті для мінімізації потенційних ризиків, є ефективними. За час здійснення моніторингу не було виявлено жодного випадку, який становив би загрозу безпеці польотів.

Використання рекомендованих EASA маршрутів над Чорним морем дозволить авіакомпаніям скоротити свої витрати та сприятиме розвантаженню повітряних маршрутів у районах польотної інформації суміжних держав.

У висновку EASA йдеться виключно про маршрути у повітряному просторі над Чорним морем, які не зачіпають територію Автономної республіки Крим. Повітряний простір над АРК та територіальними водами залишається закритим для польотів повітряних суден. Повідомлення деяких ЗМІ про те, що будуть відновлені польоти над Кримом, є помилковими.


 

Довідка

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України (Украерорух), створене у 1992 р., є основою національної аеронавігаційної системи та Об'єднаної цивільно-військової системи організації повітряного руху України (ОЦВС). Серед основних завдань підприємства – обслуговування повітряного руху, організація і менеджмент повітряного простору й організація потоків повітряного руху; організація радіотехнічного й електротехнічного забезпечення обслуговування повітряного руху та виконання польотів; забезпечення діяльності та розвитку підрозділів ОЦВС; організація аварійного сповіщення й участь у проведенні пошуково-рятувальних робіт; надання аеронавігаційної інформації користувачам повітряного простору. Офіційний веб-сайт Украероруху – www.uksatse.ua



ВСІ Новини