Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Лютого 2016, 15:08
Версiя для друку


Українські перевізники потребують якнайшвидшого урегулювання ситуації з транзитом

20 Лютого 2016, 15:08

Про це вони наголосили під час зустрічі з міністром інфраструктури Андрієм Пивоварським у п’ятницю, 19 лютого, в Міністерстві інфраструктури. На заході були присутні Оксана Рейтер, заступник міністра інфраструктури з питань євроінтеграції, Роман Хміль, директор департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку та автомобільних перевезень, Леонід Костюченко, президент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників (АсМАП), а також перевізники з різних регіонів країни.

Члени асоціації повідомили, що нестабільність транзитних потоків спричиняє суттєві збитки українським перевізникам та шкодить їх бізнес-стосункам з європейськими замовниками перевезень.

Зупинка російських фур на території України призвела до зупинки українських вантажівок на території Росії, що спричиняє зриви термінів поставки вантажів. За словами перевізників – членів АсМАП, це є загрозою для їх бізнесу. Така ситуація може призвести до втрати ринків країн Азії, на які Україна поставляє товари, адже місце національних перевізників займуть сусідні країни, які будуть вважатись більш надійними.

За оцінками АсМАП ринок транзитних перевезень до країн Азії, які виконуються транзитом через Російську Федерацію, становить більше 4 млрд грн на рік та «годує» десятки тисяч водіїв і членів їх родин.

Андрій Пивоварський у відповідь підтвердив, що захист національних перевізників є першочерговим завданням відомства. Саме для цього була запущена програма «їду додому» як перший крок до розв’язання ситуації. Вона дасть можливість виконати зобов’язання перед клієнтами, повернути водіїв і вантажівки в Україну, мінімізувати витрати. Тим часом Міністерство продовжить роботу над якнайшвидшим врегулюванням питання транзиту.



ВСІ Новини