Для людей
з порушенням зору

    Новини    27 Лютого 2016, 12:50
Версiя для друку


Протести активістів проти транзиту не перешкоджають руху вантажівок - Мінінфраструктури

27 Лютого 2016, 12:50

Міністерство інфраструктури повідомляє, що за даними Оперативного штабу протести активістів відбуваються у двох точках на території України: біля контрольного пункту пропуску Доманово у Волинській області на кордоні з Республікою Білорусь і в районі кільцевої дороги міста Стрий.  В обох точках акції носять мирний характер в рамках чинного законодавства і не блокують рух транспортних засобів, оскільки такі дії можуть розцінюватися як кримінальні правопорушення. Ця інформація підтверджується повідомленнями Національної поліції та Служби Безпеки України, що виїжджали на місце.

Міністерство інфраструктури закликає тих перевізників, які зупинили свої транспортні засоби, остерігаючись блокади, продовжувати рух. Це можна зробити, змінивши маршрут для об’їзду вказаних точок, або замовляти супровід спеціалізованими автомобілями Національної поліції на пунктах пропуску державного кордону. Для цього при перетині пункту пропуску потрібно звернутись до митників чи прикордонників, які надають інформацію та допомагають замовити супровід Національної поліції України.

Наголошуємо, що позиція держави залишається незмінною: Україна продовжує виконувати свої зобов’язання по забезпеченню безперешкодного транзиту, Оперативний штаб повністю контролює ситуацію та готовий надати роз’яснення і підтримку з питань транзиту територією України.

Координатор Оперативного штабу від Міністерства інфраструктури Роман Хміль, тел. 096-804-3530. Також можна телефонувати на гарячу лінію Мінекономрозвитку цілодобово. Контактні телефони гарячої лінії Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, що координує заходи з врегулювання проблемних питань транзитних перевезень до/з Російської Федерації: +38-044-200-4438 або +38-067-828-2034.



ВСІ Новини