Для людей
з порушенням зору

    Новини    29 Лютого 2016, 15:03
Версiя для друку


Транзит українських вантажівок територією РФ у 5,5 разів більший ніж транзит фур з російською реєстрацією через Україну

29 Лютого 2016, 15:03

У Міністерстві інфраструктури проаналізували статистику в’їзду та виїзду на/з території України транзитних вантажних авто з українською і російською реєстрацією. За останні три дні з моменту відновлення звичайного режиму транзиту, фури з українською реєстрацією перетинали кордон у напрямку РФ чи звідти у 5,5 разів більше, ніж вантажівки російської реєстрації.

Так, за період 26-28 лютого через кордон України в напрямку РФ виїхали 1129 вантажівок української реєстрації, повернулися – 691. За цей же час на територію України в’їхали всього 211 транзитних фур, зареєстрованих в РФ, виїхали – 119. Статистика свідчить про те, що обсяги українського транзиту територією Росії в рази більші. Саме тому Україна, вітчизняний бізнес і перевізники зацікавлені у взаємному безперешкодному транзиті територією обох країн.

Нагадуємо, станом на ранок 29 лютого за повідомленням Оперативного штабу транзит вільно рухається територією України. Позиція держави залишається незмінною: Україна продовжує виконувати свої зобов’язання по забезпеченню безперешкодного транзиту, Оперативний штаб повністю контролює ситуацію та готовий надати роз’яснення і підтримку з питань транзиту територією України.



ВСІ Новини