Для людей
з порушенням зору

    Новини    4 Березня 2016, 17:29
Версiя для друку


Транспортна мережа Карпатського регіону розшириться на територію України

4 Березня 2016, 17:29

Заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Оксана Рейтер взяла участь у Міжнародній конференції з розвитку транспортної галузі Карпатського регіону, яка відбулася 3 березня 2016 року в м. Варшаві (Республіка Польща).

В рамках заходу пані Рейтер підписала від України Ланьцутську Декларацію ІІ Міністрів транспорту Республіки Болгарія, Чеської Республіки, Грецької Республіки, Угорщини, Литовської Республіки, Республіки Польща, Словацької Республіки, Румунії, Туреччини та України з питань зміцнення співпраці в галузі транспорту в Карпатському регіоні та подальшого розвитку маршруту Via Carpatia. У 2010 році ідея коридору Via Carpatia полягала у з’єднанні країн Східної Європи – членів ЄС. На сьогодні постало питання щодо необхідності продовження коридору (відгалужень) на територію України.

Міністерство інфраструктури України прийняло запрошення взяти участь в проекті, адже це співпадає з інтересами України щодо розвитку дорожньої інфраструктури західної частини країни, в контексті інтеграції транспортної системи України до транс’європейської транспортної мережі. Важливо відмітити, що Міністр інфраструктури та розвитку Польщі наголосив на важливості участі України в створенні сучасної транспортної системи.

Положення Декларації направлені на тісну співпрацю на міжурядовому рівні в рамках будівництва прикордонних ділянок доріг, залучення коштів міжнародних фінансових організацій та інструменту об’єднання Європи (CEF), а також інших європейських програм для будівництва необхідної дорожньої інфраструктури. Одночасно в рамках заходу відбулися тристоронні консультації Україна – Литва – Польща, під час яких сторони обговорили питання співробітництва у сфері автомобільного транспорту.



ВСІ Новини