Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Березня 2016, 17:59
Версiя для друку


Українські інвестиційні проекти в сфері інфраструктури викликають інтерес у голландського бізнесу

30 Березня 2016, 17:59

Заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков та радник міністра Володимир Шульмейстер взяли участь у бізнес-форумі Нідерланди – Україна, що відбувся 30 березня в місті Нутдорп (Нідерланди). Виступи представників відомства в рамках панелі «Транспорт та інфраструктура» були зосереджені навколо питань залучення інвестицій у інфраструктурні об’єкти України.

Юрій Васьков розповів представникам бізнес-кіл Нідерландів, що Уряд України прогнозує значне збільшення виробництва та експорту зерна – втричі за майбутні 10 років. Для забезпечення переробки та транспортування таких обсягів необхідні значні інвестиції в залізницю, морські порти, внутрішні водні шляхи та автомобільні дороги. За оцінками Міністерства інфраструктури потреба в інвестиціях становить $2 млрд в залізницю, $4 млрд для створення нових потужностей для навантаження зерна в морських портах, $500 млн необхідно для відновлення 6 шлюзів на річці Дніпро, реконструкції двох підйомних мостів і проведення днопоглиблення навігаційних каналів. Крім цього, на продовження ремонту автомобільних доріг, що є частиною міжнародних транспортних коридорів, потрібно залучити $4 млрд.

Крім потреб в інвестиціях, заступник міністра акцентував увагу на роботі Міністерства інфраструктури по реформуванню галузі, зокрема на розробленому законопроекті про внутрішні водні шляхи, що знаходиться на розгляді у парламенті. Також обговорили нове законодавство по державно-приватному партнерству, яке нещодавно було прийняте Верховною Радою, що буде більш прозорим і надаватиме потенційним інвесторам більше можливостей для співпраці.

Особливий інтерес у учасників викликали інвестиційні проекти в портовій сфері та внутрішньому водному транспорті. Голландці мають значний досвід у проектному менеджменті в цих сегментах і готові інвестувати в термінальну інфраструктуру на річці. Жвава дискусія виникла навколо можливості запровадження податкових преференцій для суднобудувальників, що сприятимуть розвитку річкових перевезень.

У підсумку заплановано низку двосторонніх зустрічей з представниками голландських компаній, що спеціалізуються на логістиці, днопоглиблювальних роботах та поставці обладнання, для обговорення подальших кроків співробітництва.



ВСІ Новини