Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Червня 2016, 12:38
Версiя для друку


Квоти дозволів на здійснення автомобільних перевезень з Угорщиною буде збільшено

30 Червня 2016, 12:38

На засіданні змішаної Угорсько- Української Комісії з питань автомобільного транспорту досягли домовленостей щодо збільшення квоти дозволів на здійснення двосторонніх та транзитних автомобільних перевезень для наших вітчизняних перевізників. Про це 30 червня 2016 року повідомив Заступник Міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк, який очолює українську делегацію у м. Будапешт.

«На засіданні змішаної угорсько-української Комісії з питань автомобільного транспорту, яке відбувається в м. Будапешт, нарешті вдалося досягнути певних домовленостей щодо збільшення квоти дозволів на здійснення двосторонніх та транзитних автомобільних перевезень для наших вітчизняних перевізників. Проблема наявних квот на перевезення є досить значною, оскільки Угорщина є транзитною країною для перевезень з України до Італії, Австрії та країн Балканського півострову», - розповів Юрій Лавренюк.

Заступник Міністра зазначив, що під час переговорів Угорська сторона була категорично налаштована щодо дотримання правил перевезень на паритетній основі. Зокрема, вони акцентували увагу на тому, що за 6 місяців 2016 року угорські перевізники використали не більше 30% дозволів, перетнувши кордон з Україною близько 4200 разів, у той час як українські перевізники здійснили понад 19300 рейсів.

«Проте нам все ж таки вдалось їх переконати та збільшити квоту безкоштовних перевезень на 1000 двосторонніх дозволів та 500 транзитних, що своєю чергою дасть можливість нашим вітчизняним перевізникам зекономити понад 400 000 Євро до кінця 2016 року. Всього до кінця року ми маємо 15 000 безкоштовного транзиту та 2000 на виконання двосторонніх угод», - наголосив Юрій Лавренюк.

Зазначимо, що зазначена кількість дозволів не є остаточною на 2016 рік, тож кожна зі сторін лишає за собою право ініціювати збільшення їх кількості. Наразі чергове засідання Комісії заплановано на жовтень 2016 року.



ВСІ Новини