Для людей
з порушенням зору

    Новини    12 Липня 2016, 09:49
Версiя для друку


Укрзалізниця підписала меморандум з Bombardier

12 Липня 2016, 09:49

Укрзалізниця підписала меморандум про взаєморозуміння з одним з найбільших в світі виробником залізничної техніки – канадською компанією Bombardier. Меморандум передбачає створення на території України спільного підприємства, на базі виробничих потужностей якого буде вироблятися тяговий рухомий склад.

Підписання меморандуму відбулося 11 липня 2016 року за участі Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, Міністра міжнародної торгівлі Канади Христі Фріланд, представників Укрзалізниці та Bombardier.

«Угода з Bombardier має важливий стратегічний характер. Це не лише співпраця з країнами, яка є на дуже високому рівні, це вже співпраця між індустріями. Українська залізниця потребує докорінної модернізації. Bombardier - це та компанія, світовий лідер, яка готова дати свої технології, розмістити своє виробництво в Україні, забезпечити українську залізницю: пасажирів, вантажні перевезення якісними потягами нового покоління. Це перший крок, але це результат великої роботи минуло і цього року», - повідомив Володимир Омелян.

За словами Міністра підписання меморандуму з Bombardier – це дуже серйозний, проте лише один з цілого ряду кроків із залучення світових компаній на вітчизняний ринок.

«Цей документ вже є сигналом всьому світу, що Україна відкрита, що в Україну приходять світові бренди, які мають значну частку світового рину. Ми вважаємо, що окрім цього аналогічні документи будуть підписані ще як мінімум з General Electric, ми вважаємо, що цього року ми маємо залучити до роботи морських портів світових морських операторів, в першу чергу, з логістики, так само багато починань у нас і в авіації – ви бачите, що кожного тижня ми отримаємо повідомлення про запуск нових рейсів з регіональних аеропортів», - наголосив Володимир Омелян.

Bombardier Inc. — канадська авіа- та машинобудівна компанія. Bombardier Transportation є найбільшим в світі виробником залізничної техніки, а Bombardier Aerospace — третій в світі виробник цивільних літаків після Boeing та Airbus.



ВСІ Новини