Для людей
з порушенням зору

    Новини    13 Липня 2016, 14:28
Версiя для друку


Хороша синергія може вийти, якщо українські компанії будуватимуть залізницю та залізничну інфраструктуру в Ірані, а іранські компанії - дороги в Україні, - Володимир Омелян

13 Липня 2016, 14:28

13 липня у приміщенні Мінінфраструктури Міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном та Заступником Міністра шляхів та міського розвитку Ісламської Республіки Іран Алі Нурзадом було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством інфраструктури України та Міністерством шляхів та міського розвитку Ісламської Республіки Іран.

Положеннями Меморандуму передбачено започаткування тісного співробітництва у залізничній сфері, зокрема, сторони співпрацюватимуть з метою реалізації масштабних проектів будівництва залізниць на території Ірану. В рамках Меморандуму сторони обмінюватимуться досвідом з будівництва залізничної інфраструктури, а саме виготовлення та укладання довгих безстикових рейок, обладнання з укладки рейок, комунікаційних та сигнальних систем. Також, сторони співпрацюватимуть на обмінюватимуться науковою інформацією у сфері високошвидкісних поїздів та нових технологій з будівництва залізниць.

На початку зустрічі Міністр інфраструктури України окреслив ключові напрями реформ, які здіснює міністерство у залізничній, автодорожній, морській галузях. «Я сподіваю, що Україна продемонструє  свій потенціал іранській стороні, і після підписання Меморандуму ми зможемо перейти до реалізації конкретних проектів», - додав він. Окремо міністр наголосив на перспективності двостороннього співробітнитва в питанні мультимодальних перевезень з Ірану до країн ЄС через Україну.

«Меморандум зі співробітництва відкриває шлях до низки проектів у залізничній, автодорожній, морській та авіаційній сферах. Зокрема, іранська сторона запросила Україну до будівництва 1000 км залізничного полотна в Ірані, взяти участь у проектах на 10 млрд дол, виділених Тагераном на модернізацію залізничної інфраструктури, розвитку інтермодальних перевезень, відкрити спільні підприємства в цій державі з метою виходу України на ринки країн Перської затоки», - заявив В.Омелян.

«Хороша синергія може вийти, якщо українські компанії будуватимуть залізницю та залізничну інфраструктуру в Ірані, а іранські компанії - дороги в Україні. Я сам був у Тегерані, і дороги там - одні з найкращих у світі. Тому залучення іранських компаній - хороша можливість для України змінити якість доріг», - додав він.

Також сторони обговорили питання авіації і взаємодії в морських перевезеннях.



ВСІ Новини