Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Липня 2016, 10:45
Версiя для друку


В Кишиневі відбулися переговори в рамках молдавсько-української Робочої групи з питань транспорту

30 Липня 2016, 10:45

28-29 липня 2016 року в м. Кишиневі відбулися переговори в рамках молдавсько-української Робочої групи з питань транспорту.

Заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктор Довгань підписав Протокол з Міністерством транспорту і дорожньої інфраструктури Республіки Молдова, який передбачає до 1 жовтня 2016 року:

1. Підготувати спільне звернення до Європейської Комісії про включення в мережу TEN-T автомобільних доріг і мостових переходів між Україною та Молдовою для фінансування з Європейського банку реконструкції та розвитку та грантів Європейського Союзу.

2. Внести зміни до Угоди про міжнародне автомобільне сполучення від 20 березня 1993 р. щодо лібералізації автомобільних перевезень та скасування дозволів на транзит між двома країнами.

3. Підписати Угоду між авіаційними службами двох країн для лібералізації на умовах Угоди про відкрите небо між Молдовою і Європейським Союзом, що передбачає збільшення частот для українських авіаперевізників.

4. Підписати в сфері залізничного транспорту Угоду про розвиток міжнародного транспортного коридору Балтійське море - Чорне море - Каспійське море, що залучить залізницю Молдови до транспортного коридору та знизить тарифи на перевезення.

5. Двосторонні заходи з метою недопущення фактів скидів із суден, задіяних в процесі проведення днопоглиблювальних робіт в молдавському порту Джюрджюлешть, грунтів на прикордонних ділянках України і Молдови



ВСІ Новини