Для людей
з порушенням зору

    Новини    12 Серпня 2016, 15:40
Версiя для друку


Сьогодні запрацював перший пункт дистанційного контролю за великоваговими автомобілями при в’їзді до столиці, - Юрій Лавренюк

12 Серпня 2016, 15:40

Контроль за в’їздом на столичні дороги великовагового автомобільного транспорту, що є невідкладним при підвищенні температурного режиму – основна ціль встановлення габаритно-вагового пункту для збереження автомобільних доріг міста.

Сьогодні, 12 серпня, відбулася інспекція першого стаціонарного габаритно-вагового пункту, на 15-му кілометрі Житомирської траси, у напрямку в’їзду до столиці, за участі заступника Міністра інфраструктури Юрія Лавренюка, голови Державної служби України з питань безпеки на транспорті Михайла Ноняка, заступника голови КМДА Іллі Сагайдака та представників Управління патрульної поліції в м. Києві.

«Сьогодні при в’їзді до столиці запрацював перший пункт дистанційного контролю за великоваговими автомобілями. З самого ранку вже було зафіксовано три порушення габаритно-вагового контролю. Такий дистанційний контроль буде здійснюватися за кожним великоваговим та великогабаритним автомобілем, який заїзжатиме до міста», - повідомив Юрій Лавренюк.

Дистанційний контроль допомагає визначити машину з перевантаженням за 20 кілометрів до пункту контролю і передати оперативну інформацію черговій групі, яка зупиняє визначений автомобіль для проведення процедури зважування.

Заступник Міністра інфраструктури заявив, що для збереження доріг столиці КМДА спільно з МІУ та «Укртрансбезпекою» планує встановити  габаритно-вагові комплекси на кожному в’їзді до Києва.

«В цьому році державою було виділено рекордну кількість коштів на ремонт доріг, тому наша ціль: відремонтувати дороги та зберегти їх в належному стані», - повідомив Юрій Лавренюк.

«Крім того, Міністерство інфраструктури України за участі «Укртрансбезпеки» прийняло рішення про закупівлю додатково понад 70 габаритно-вагових комплексів, які невдовзі будуть здійснювати ваговий контроль за всіма великоваговими автомобілями на всіх дорогах України», - зазначив заступник Міністра інфраструктури.



ВСІ Новини