Для людей
з порушенням зору

    Новини    18 Серпня 2016, 15:38
Версiя для друку


Висока прозора репутація нового керівництва Укрзалізниці має бути збережена, - Володимир Омелян

18 Серпня 2016, 15:38

Сьогодні, 18 серпня 2016 року, відбулась нарада за участі Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, членів Наглядової ради ПАТ «Укрзалізниця» під керівництвом Першого заступника Міністра інфраструктури України Євгена Кравцова з членами Правління ПАТ «Укрзалізниця» на чолі з Войцехом Балчуном.

Під час наради розглядались питання реалізацї наглядовою радою функцій контролю за діяльністю правління ПАТ «Укрзалізниця» та плану дій правління, а також питання здійснення ПАТ «Укрзалізниця» закупівель через систему ProZorro.

Міністр наголосив, що нове керівництво Укрзалізниці має повну підтримку міністерства: «З боку Міністерства інфраструктури і з мого боку є повна підтримка реформування Укрзалізниці. Нам необхідне чітке розуміння покрової стратегії розвитку компанії. Наглядова Рада, до складу якої входить керівництво Міністерства інфраструктури України, голова Фонду держмайна України Ігор Білоус та представники Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, та Міністерства фінансів України має стати повноцінним членом професійної команди з реформування Укрзалізниці».

Міністр підкреслив, що висока прозора репутація нової команди має бути збережена, як і її готовність до рішучих змін: «Всі нові кадрові призначення мають відбуватись шляхом ретельного добору та перевірки кандидатів. Жодного сумнівного кадрового призначення не має бути. Запорукою цьому є активна співпраця між Наглядовою Радою та Правлінням».

Володимир Омелян також зазаначив, що Міністерство не втручається у господарську діяльність підвідомчих підприємств, але Укрзалізниця – це одна з найбільших державних монополій, тому держава може і повинна контролювати напрями і хід реформ.

Окремо Міністр зупинився на питанні використання системи ProZorro під час здіснення державних закупівель: «Позиція однозначна: всі тендерні процедури мають відбуватися через систему ProZorro. Ми вже маємо хороші показники за обсягами державних коштів, які вдалося заощадити завдяки ProZorro, в різних державних підприємствах.  Укрзалізниця як компанія, яка веде широку господарську діяльність за різними напрямками, має стати лідером за обсягами зекономлених коштів завдяки ProZorro».

Під час наради наглядова Рада також схвалила рішення підписати контракти всіх членів Правління ПАТ «Укрзалізниця».



ВСІ Новини