Для людей
з порушенням зору

    Новини    25 Серпня 2016, 18:01
Версiя для друку


Україна співпрацює з Китаєм щодо залучення інвестицій в інфраструктурні проекти та збільшення транзиту територією Шовкового шляху

25 Серпня 2016, 18:01
Про це та про інші важливі кроки, спрямовані на поглиблення українською-китайської співпраці було домовлено під час переговорів, які відбулись 23 - 25.08.2016 в Києві.

Результатами переговорів між урядовими делегаціями України та Китайської Народної Республіки стало підписання низки документів, зокрема:

1. Протокол Робочої групи по інвестиціям між Урядами України та Китаю.

Міністерство інфраструктури України  запропонувало розглянути спрощений варіант будівництва залізничного пасажирського сполучення м. Київ – аеропорт «Бориспіль».

На даний момент розробляється значно дешевший проект «Повітряний експрес» з використанням дизельного поїзда, що дасть можливість закінчити будівництво в 2018 році та здійснювати ремонтні роботи на базі локомотивного депо "Дарниця".

2. Протокол Підкомісії з торгово-економічного співробітництва між Китаєм та Україною.

Сторони домовились застосовувати механізми державно-приватного партнерства для інфраструктурних проектів в Україні. Китайська сторона запропонувала використовувати Фонд "Шовковий шлях" для фінансування таких проектів.

Заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань наголосив на важливості участі китайських компаній в перевезенні вантажів через порт Чорноморськ (Іллічівськ) територією країн – учасниць Шовкового шляху: Грузія, Азербайджан та Казахстан. В рамках спільної реалізації ініціативи стосовно створення «Економічного поясу Великого шовкового шляху», Україна застосовує заходи з організації та зменшення тарифів мультимодальних перевезень у сполученні Китай – Україна – Європейський Союз.



ВСІ Новини