Для людей
з порушенням зору

    Новини    2 Вересня 2016, 19:39
Версiя для друку


Контроль за безпекою руху автомобільного транспорту на вітчизняних дорогах буде посилено, - Юрій Лавренюк

2 Вересня 2016, 19:39

Незважаючи на те, що сьогодні в Україні проходить Місячник безпеки дорожнього руху, який відбувається за участі Державної служби з безпеки на транспорті та Національної поліції України, головна мета якого – реалізація комплексу заходів щодо забезпечення безпеки дорожнього руху та збереження життя і здоров’я наших громадян та дітей, за останні дні ми маємо низку дорожньо-транспортних пригод, в яких виявлено чималу кількість потерпілих осіб та загиблих.

Сьогодні, 2 вересня, з цього приводу заступник Міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк, провів міжвідомчу нараду з керівництвом Державної служби з безпеки на транспорті, Державного агентства автомобільних доріг України та Національної поліції України.

«В найближчий термін повинен бути затверджений порядок обліку ДТП за участю автотранспортних засобів, які мають ліцензію. Порушники повинні нести відповідальність за всі свої дії. Ми будемо позбавляти ліцензій всіх власників автомобілів, які не дотримуються правил дорожнього руху та є винними у дорожньо-транспортних пригодах. Легковажність водіїв не пройде безслідно», - повідомив заступник Міністра.

Юрій Лавренюк зауважив, що Державна служба з безпеки на транспорті повинна здійснювати посилений контроль за рухом великовагових автомобілів на вітчизняних дорогах, в свою чергу особливу увагу повинно бути приділено роботі тахографів, які мають якісно функціонувати та своєчасно фіксувати порушників.

Не залишаться без уваги й іноземні перевізники. «Більшість з них, перебуваючи на території України, ігнорують норми чинного законодавства. ДСБТ повинна посилити контроль за рухом іноземних перевізників, особливо в прикордонних областях», - зауважив заступник Міністра.

«В свою чергу, Укравтодору доручено взяти на належний контроль, забезпечення державних доріг місцями відстою великовагових транспортних засобів та облаштування їх належними дорожніми знаками. З іншого боку – аварійно-небезпечні ділянки автодоріг повинні бути належно оснащені освітленням та мати відповідну розмітку, для мінімізації ризиків ДТП», - повідомив Юрій Лавренюк.

Заступник Міністра інфраструктури, дав доручення Укравтодору, облаштувати всі дороги, як місцевого так і державного значення, доріжками для велосипедистів. Для врегулювання цього питання, керівництву Державного агентства автомобільних доріг України було надано окреме доручення звернутися до всіх ОДА, для вжиття відповідних заходів на дорогах місцевого значення.

 «Ми повинні дбати про належну безпеку наших громадян – учасників дорожнього руху та вивести вітчизняні дороги на європейський рівень», - зазначив Юрій Лавренюк.



ВСІ Новини