Для людей
з порушенням зору

    Новини    5 Вересня 2016, 14:56
Версiя для друку


Верховна Рада вже восени розгляне великий пакет інфраструктурних законопроектів, - Володимир Омелян

5 Вересня 2016, 14:56

Пакет законопроектів, який було розроблено в Міністерстві інфраструктури спільно з Кабінетом Міністрів України та народними депутатами, буде розглянутий під час п’ятої сесії Верховної Ради восьмого скликання, яка розпочинає свою роботу завтра, 6 вересня 2016 року. Про це під час брифінгу заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Всі законопроекти, які було розроблено в Міністерстві інфраструктури спільно з Кабінетом Міністрів України та народними депутатами, будуть розглянуті Верховною Радою на черговій сесії. Мені дуже приємно, що Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав нашу ініціативу стосовно проведення Дня інфраструктури в парламенті. Ми хочемо, щоб протягом цього дня було розглянуто низку законопроектів, які вже перебувають у Верховній Раді, а саме: про дерегуляцію і децентралізацію Укравтодору, про створення Дорожнього Фонду, закони про залізничний та внутрішній водний транспорт, про таксі, про безпеку на автомобільному транспорті та інші важливі законопроекти, їх понад 10, які зараз перебувають на розгляді у Парламенті», - повідомив Володимир Омелян.

Міністр запевнив, що прийняття цього пакету законів дасть змогу сформувати в Україні чіткі правила гри для інвесторів: «Це не просто стоси паперів та документів, - це ворота для заходу в Україну мільярдів і десятків мільярдів закордонних інвестицій. Це створення чітких правил гри, завдяки яким західний інвестор зможе довіряти і ефективно працювати в нашій країні. Я переконаний, що ми наберемо необхідну кількість голосів народних депутатів, і ці закони буде схвалено. Ми хочемо створити абсолютно нову парадигму роботи в Україні, щоб ми мали європейську якість, європейську інфраструктуру».

При цьому Володимир Омелян зауважив, що в Міністерстві інфраструктури на стадії розробки перебуває ще один ключовий законопроект, необхідний для залучення інвестицій: «Окрім того, зараз у розробці перебуває ключовий закон для залучення інвестицій – Закон про концесію. Він є тим ключиком, який необхідний для проведення концесії морських портів, інфраструктурних об’єктів, доріг та інших важливих галузей життя».

Найбільшою цінністю Великого пакету законопроектів, на думку Міністра, повинно стати підвищення безпеки на дорогах. За його словами, на дорогах України щодня гине більше людей, ніж на Сході. Запропоновані Міністерством законопроекти дозволять зменшити рівень ДТП на 30% та зменшити рівень смертності на 20%.



ВСІ Новини