Для людей
з порушенням зору

    Новини    13 Вересня 2016, 10:59
Версiя для друку


Україна і Грузія підписали Угоду про організацію прямого міжнародного залізничного-паромного сполучення, - Володими Омелян

13 Вересня 2016, 10:59

Сьогодні, 13 вересня 2016 року, в рамках Міжнародного Морського Форуму, який відбувається в м.Батумі (Грузія), було підписано Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Грузії про організацію прямого міжнародного залізничного сполучення через порти України та Грузії. Україну представляв Міністр інфраструктури Володимир Омелян.

«Ми сьогодні підписали дуже важливий документ, який з’єднує Україну, Грузію, Казахстан і Азербайджан на Великому Шовковому шляху. Ця ініціатива отримала нове дихання і, безперечно, вона має великі перспективи. Наші країни доклали багато зусиль для того, щоб спростити логістику, зробити транзит більш дешевим, а найголовніше – збільшити швидкість доставки товарів, щоб це було максимально комфортно для бізнесу. Наразі вимоги ринку такі, що швидкість доставки вантажів має не менше значення, аніж ціна доставки. Все більше компаній готові нести додаткові витрати, аби товар було доставлено не за два-три місяці, а за 9-15 днів. Ми в цьому році маємо довести швидкість проходження контейнерів з Китаю до західних кордонів України до 9-10 діб», - наголосив Володимир Омелян після підписання.

Також він зазначив, що наразі тривають переговори щодо запровадження скрізного тарифу та спрощення митних процедур: «Сподіваюсь, цього року ми зможемо завершити всі формальності і з наступного року перейти безпосередньо до поставок. Є висока зацікавленість з боку країн ЄС. Для України це не тільки економічний, а й політичний проект. Ми маємо бути незалежними від настроїв окремої країни. Ми маємо запустити процедуру таким чином, щоб вантаж доставлявся вчасно та за будь-якої погоди: як політичної, так і економічної»

«Дуже цікавими є перспективи співробітництва і за іншими напрямками. Я вірю, що Угода, підписана сьогодні з урядом Грузії, сприятиме зміцненню українсько-грузинських взаємин: торговельних, бізнесових, а також інфраструктурних», - підкреслив Міністр інфраструктури України. 



ВСІ Новини