Для людей
з порушенням зору

    Новини    23 Вересня 2016, 09:32
Версiя для друку


Україна візьме участь у роботі Асамблеї Міжнародної організації цивільної авіації

23 Вересня 2016, 09:32

Делегація України на чолі з Першим заступником Міністра інфраструктури Євгеном Кравцовим візьме участь у 39-й Асамблеї Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО), що відбудеться 27.09 – 7.10. у Монреалі (Канада).

В рамках обговорення питань порядку денного запланована офіційна заява від України про стан розвитку авіаційної галузі у 2013-2015 роках, а також спільне з авіаційною владою Нідерландів представлення проектів документів стосовно конфліктних зон.

Окрема увага буде приділена порушенням Чиказької Конвенції з боку Російської Федерації. Після тимчасової окупації Автономної Республіки Крим, РФ незаконно втручається в процес обслуговування повітряного руху в міжнародному повітряному просторі над відкритим морем, що потребує оцінки з боку Асамблеї.

Представники України візьмуть участь у роботі виконавчого комітету, технічної, економічної, юридичної та адміністративної комісії, що розглядатимуть питання, пов’язані з усіма аспектами діяльності ІКАО та формуванням глобальної політики у сфері міжнародної цивільної авіації. Також в ході Асамблеї буде сформовано склад Ради ІКАО на 2016-2019 роки та схвалено бюджет.

До складу делегації включено представників Міністерства інфраструктури, Державіаслужби, ДП «Украерорух», Посольства України в Канаді, Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними судами, а також Національного авіаційного університету.

Детальна інформація про порядок денний http://www.icao.int/Meetings/a39/Pages/default.aspx

 

Довідково. Україна стала членом ІКАО, приєднавшись до Конвенції про міжнародну цивільну авіацію (Чиказька конвенція) 9.09.1992 року. Постійне представництво України в ІКАО за сумісництвом забезпечується Послом України в Канаді.

Асамблея ІКАО є суверенним органом організаціі. Вона скликається Радою, яка є керівним органом ІКАО, і збирається не рідше одного разу на три роки. Асамблея встановлює глобальну політику ІКАО на наступні три роки. Кожна держава-член має право на один голос при голосуванні з питань, що вносяться на розгляд Асамблеї, і рішення на сесіях приймаються більшістю поданих голосів.



ВСІ Новини