Для людей
з порушенням зору

    Новини    29 Вересня 2016, 15:32
Версiя для друку


Міністерство інфраструктури розпочинає роботу над проектом концесії державних підприємств, - Надія Казначеєва

29 Вересня 2016, 15:32

Міністерство інфраструктури розпочинає роботу над проектом концесії державних підприємств. Про це заявила заступник Міністра інфраструктури України Надія Казначеєва, перебуваючи з робочою поїздкою в Миколаївській та Херсонській областях. Н.Казначеєва разом із представниками міжнародних фінансових організацій відвідала ДП СМП «Октябрьск» в Миколаївській області та Херсонський морський торговельний порт.

«Ми розпочинаємо роботу в рамках державно-приватного партнерства щодо передачі в концесію порту «Октябрьск». Порт має величезний потенціал для розвитку і залучення вантажів. Сподіваюсь, саме з цього порту ми почнемо розвиток державно-приватного партнерства через концесію. Рада вітати представників ЄБРР і Світового банку, які підтримують нашу ініціативу, інвестують час і ресурси в розвиток цього проекту»,- зазначила заступник Міністра інфраструктури Н.Казначеєва на брифінгу за результатами ознайомлення з інфраструктурою порту.

Відвідуючи Херсонський морський торговельний порт, Н.Казначеєва подякувала Світовому банку, Міжнародній фінансовій корпорації та ЄБРР за спільну роботу. «Ми розпочинаємо роботу над проектом концесії державних підприємств, оскільки цей інструмент є найбільш ефективним для залучення інвесторів. Сподіваємось, що наш пілотний проект, до якого входить, зокрема, Херсонський морський торговельний порт, буде успішним. І в це віримо не тільки ми, а й наші міжнародні партнери. Сподіваємось, на початку грудня цього року почнемо роботу над документами для проведення конкурсу. Паралельно ми працюємо над розробленням проекту нового закону про концесію», - заявила заступник Міністра інфраструктури України, - «Світовий банк займається подібними проектами по всьому світу, і його участь означає гарантування високого рівня професіоналізму, відкритості та прозорості процесу».

 



ВСІ Новини