Для людей
з порушенням зору

    Новини    19 Жовтня 2016, 14:29
Версiя для друку


Уряд призначив Славоміра Новака новим керівником Укравтодору, - Володимир Омелян

19 Жовтня 2016, 14:29

Кабінет Міністрів України під час засідання 19 жовтня 2016 року призначив нового керівника Державного агентства автомобільних доріг України. Ним став колишній міністр транспорту, будівництва і морського господарства Польщі Славомір Новак.

«Протягом десятиліть компанія Укравтодор була джерелом корупції, об’єктом нарікань і зрештою – навіть глузування з боку громадян. Україна входить в еру нових доріг, нової інфраструктури, що має дати державі – зростання економіки, громадянам – безпеку, комфорт та нові стандарти життя. Не можна будувати нові дороги старим заіржавілим катком. Не можна перетворити Укравтодор на сучасну швидку європейську компанію, послуговуючись пост-радянським мисленням. Європейський керівник має наповнити Укравтодор європейським змістом», - наголосив Міністр інфраструктури Володимир Омелян.

 «Щодо корупційного скандалу: причиною скандалу навколо постаті Славоміра Новака в Польщі став годинник вартістю $3,5 тис. І він у суді відстояв своє чесне ім'я згодом! Колишні очільники Укравтодору, облавтодорів мають маєтки, дорогі авто тощо. Жоден з них не сидить у в’язниці, жоден з них не лишився посади через скандал. Скандал в Польщі закінчився відставкою Славоміра Новака з посади. В українських реаліях це взагалі історія фантастична. На сьогодні вона закрита», - підкреслив В.Омелян.

Варто зазначити, що Міністерство інфраструктури стало першим, яке залучило незалежний високопрофесійний менеджмент з іноземним досвідом до управління державними монополіями: Укрзалізницею, Укрпоштою та Укравтодором.

«Тільки шляхом швидких реформ, які здійснюються за європейським досвідом та європейською ментальністю, можна зробити прорив вперед. Україна не має часу робити реформи step by step. Нам потрібні не кроки, а стрибки з жердиною. Єдиний шанс – високопрофесійне незаангажоване керівництво державних компаній», - зазначив Міністр інфраструктури України.

 

Довідка:

Славомир Новак - польський політик, політолог за освітою.

З 2007 по 2009 - держсекретар в канцелярії прем'єр - міністра і голови політичного кабінету прем'єр - міністра Дональда Туска

З 2009 по 2010 - віце-президент парламентської фракції з Громадянської платформи

З 2010 до 2014 - Голова Поморського регіону

З 2010 по 2011 - державний секретар в канцелярії президента з питань контакту з урядом і парламентом

З 2011 по 2013 рік - міністр транспорту, будівництва і морського господарства

Член парламенту IV , V , VI і VII перспективі.



ВСІ Новини