Для людей
з порушенням зору

    Новини    28 Жовтня 2016, 15:21
Версiя для друку


Впровадження електронного квитка створить комфорт та зручність для громадян, - Дмитро Роменський

28 Жовтня 2016, 15:21

Впровадження електронного квитка забезпечить кращий контроль  транспортних потоків, створить комфорт та зручність для громадян, забезпечить більш ефективний механізм контролю за надходження коштів до місцевих бюджетів. Про це 28 жовтня 2016 року під час круглого столу з питань впровадження в Україні електронного квитка заявив Заступник Міністра інфраструктури України - керівник апарату Дмитро Роменський.

«Міністерство інфраструктури внесло до Верховної Ради великий і дуже амбітний пакет законопроектів, який, ми сподіваємось, буде розглянутий в середині листопада. Одним із законопроектів, який внесено за ініціативи народних депутатів, мерів міст і за підтримки Міністра Володимира Омеляна є законопроект №4121, який передбачає створення правового підґрунтя для реалізації в Україні системи електронного квитка. Питання впровадження електронного квитка дуже актуальне для нас. Це забезпечить можливість реалізації в Україні кращого контролю транспортних потоків, створить комфорт та зручність для громадян і суспільства в цілому, забезпечить більш ефективний механізм контролю за надходження коштів до місцевих бюджетів», -  зазначив Дмитро Роменський.

Серед основних  переваг електронного квитка Заступник Міністра називає перехід до електронної системи на всіх етапах: від продажу до контролю оплати. «Єдиний квиток – це система, яка забезпечить комфорт для громадян, зручність, доступність, заощадження часу, можливість придбання квитка в інтернеті, створення зручної інтернет-платформи для того, щоб кожний громадянин, не витрачаючи час, мав можливість через інтернет придбати квиток будь-якими видами транспорту з точки А в точку Б. Ще одним значним плюсом є можливість зберігання цього квитка на електронних носіях в разі втрати паперового квитка», - наголосив Дмитро Роменський.

Своєю чергою радник Міністра інфраструктури України Яніка Мерило наголошує на тому, що електронний квиток  несе в собі не лише функціонал сплати за проїзд, а є інструментом, який може об’єднати в собі безліч інших функцій, необхідних мешканцям сучасного міста: «Коли ми кажемо «електронний квиток», це зовсім не означає, що мова йде про дуже простий пластик. Це може бути інструмент, що несе багато функцій, необхідних для мешканця міста. Це не інновація – це елементарний робочий інструмент. Вже зібралося 15 міст та 3 області, які оголосили про те, що їм необхідний цей інструмент». 



ВСІ Новини