Для людей
з порушенням зору

    Новини    10 Листопада 2016, 13:47
Версiя для друку


Сподіваюсь, наступного року ми зможемо залучити європейські лоукости до України, але це також залежить від того, які умови запропонують регіональні аеропорти, - Володимир Омелян

10 Листопада 2016, 13:47

Сподіваюсь, наступного року ми зможемо залучити європейські лоукости до України, але це також залежить від того, які умови запропонують регіональні аеропорти. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час координаційної зустрічі "Ефективне управління аеропортами та аспекти авіаційної безпеки", яка відбулась в Міністерстві інфраструктури України 10 листопада 2016 року. Такий захід проводився вперше з метою кращої координації між аеропортами України та Міністерством.

У зустрічі взяла участь пані Лінн Хемптон, яка протягом більш як 20 років входила до керівного складу Metropolitan Washington Airports Authority (MWAA), багато років керувала фінансовою службою цієї організації, була віце-президентом. Пішла у відставку у 2011 році з посади президента – голови виконавчого органу організації.

Пані Лінн Хемптон поділилася своїм досвідом роботи в авіаційній галузі, наголосила на високому потенціалі регіональних аеропортів України, який потрібно реалізовувати в практичних кроках.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян наголосив, що регіональні аеропорти мають підтримувати загальноукраїнський тренд щодо зростання кількості рейсів, пасажиропотоку, вантажних перевезень: «Ми маємо гарний приклад Львівського аеропорта, який вже майже закривався, а зараз демонструє чудове зростання. Кількість маршрутів виросла на 48%, пасажиропотік зростає як у Києві, Львові, так і в інших аеропортах. Загалом по Українї це десь близько 20%, а в окремих аеропортах це більше 50%. Нам треба тримати цей темп».

Міністр інфраструктури України також наголосив, що Міністерство готове підтримувати ініціативи регіональних аеропортів, спрямовані на залучення нових авіакомпаній та розвиток авіаційних сполучень: «Аеропорт створений для пасажира, клієнта. Подивіться на трафік навколо вашого міста, якщо він потребує покращення залізничного сполучення, яке буде підвозити людей з районів чи менших міст до вашого аеропорту, ми це будемо теж обговорювати. Сподіваюсь що до кінця цього року ми дерегулюємо ринок міжміських перевезень, буде заявочний принцип. Це означає, що кожен аеропорт буде мати свою невелику автостанцію, яка забезпечить зручний, підлаштований під графік літаків, доїзд з районів. Працюйте з авіакомпаніями, давайте пропозиції, розвивайте аеропорти».



ВСІ Новини