Для людей
з порушенням зору

    Новини    16 Листопада 2016, 14:39
Версiя для друку


В Миколаївській філії ДП «АМПУ» буде проведено перевірку, - Володимир Омелян

16 Листопада 2016, 14:39

Сьогодні, 16 листопада 2016 року, під стінами Міністерства інфраструктури України відбувся мітинг представників трудового колективу Миколаївської філії Адміністрації морських портів. Працівники підприємства вимагали від керівництва Міністерства втрутитися в ситуацію, що склалася, зокрема, навколо діяльності керівництва підприємства. Йдеться про звинувачення у масових звільненнях людей, проведенні тендерів із порушеннями тощо.

«З понеділка розпочалась комплексна перевірка по всьому Миколаївському порту. Також відбудеться перевірка в філії Адміністрації морських портів, а в подальшому - в усьому АМПУ. За результатами комплексної перевірки буде прийнято відповідні кадрові рішення. Факти, надані трудовим колективом, про можливий дискримінаційний характер дій керівництва підприємства, будуть також досліджені в ході перевірки», - заявив Володимир Омелян.

Міністр наголосив на тому, що всі тендери в АМПУ мають відбуватися через систему ProZorro з метою уникнення корупційних ризиків: «Окрім того, я вже дав доручення про початок корпоратизації АМПУ, повернення іі центрального офісу в Київ. Ми хочемо реформувати морську галузь, щоб ті надходження, які отримує порт, мінімум 70% з них, залишались у самому порту».

«Сьогодні ми підпишемо додатковий наказ, перевірку буде проведено також в Миколаївській філії ДП «АМПУ». Контроль за проведенням перевірки покладено на Заступника Міністра інфраструктури України з питань боротьби з корупцією Юрія Лавренюка, до складу комісії включено представника профспілок та представника трудового колективу Миколаївської філії АМПУ. Перевірку буде проведено максимально оперативно», - заявив Володимир Омелян.

За підсумками перевірки буде прийнято відповідні рішення, в тому числі, і кадрові.



ВСІ Новини