Для людей
з порушенням зору

    Новини    18 Листопада 2016, 17:02
Версiя для друку


Нам необхідно зробити перетин кордону з Угорщиною максимально комфортним для громадян обох країн, - Володимир Омелян

18 Листопада 2016, 17:02

Перетин кордону з Угорщиною повинен бути максимально комфортним для громадян обох країн. Це робиться як шляхом розширення пропускних пунктів, так і шляхом будівництва відповідної інфраструктури. Про це 18 листопада 2016 року, під час огляду нового пункту пропуску Дийда(Україна) – Берегдароц (Угорщина) в рамках візиту до Закарпатської області, заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Ми щойно зустрілися з Держсекретарем Угорщини. Зустріч була запланована напередодні візиту Прем’єр-міністра України до Будапешту, який має відбутись наступного тижня. Обговорили питання інфраструктури. На моє глибоке переконання, нам необхідно зробити перетин кордону максимально комфортним для громадян обох країн. Це робиться як шляхом розширення пропускних пунктів, так і шляхом будівництва відповідної інфраструктури», - зазначив Володимир Омелян.

Міністр відзначив, що існуючі наразі проблеми з будівництвом і ремонтом магістралей мають бути вирішені вже наступного року. «Ми також обговорили основні транспортні коридори, прогалини з українського боку щодо ремонту магістралей. Сьогодні відвідаю низку таких напрямків і сподіваюся, що у 2017 році ми зможемо запустити масштабне будівництво».

Така ж ситуація склалася із добудовою нового пункту пропуску: «Час вже вичерпаний. Проект фінансується з боку Єврокомісії, і ми мали його завершити вже до кінця цього року. Угорська сторона майже готова. Тим не менш, ми вирішили спільно звернутися до Єврокомісії з проханням продовжити його до кінця 2017 року. Якщо це буде зроблено, ми встигнемо і будемо мати абсолютно новий пропускний пункт, який буде зручний абсолютно для всіх громадян України».

Крім того, Володимир Омелян наголосив на важливості й цікавості запуску залізничного сполучення Будапешт-Мукачево по колії європейського стандарту: «Було також обговорено питання залізничного сполучення Будапешт-Мукачево. Угорська сторона готова розглядати цей варіант. Сподіваюся, це питання буде зафіксовано у двосторонньому протоколі між Прем’єр-міністрами обох країн. Угорська залізниця готова направити своїх фахівців в Україну для технічного відпрацювання цього питання. Перевага цього сполучення у тому, що воно буде здійснюватися на євроколії. Не буде довгих незручних очікувань для заміни колісних пар. Це буде значно зручніше для багатьох подорожуючих. Думаю, багато хто захоче пересісти з автомобілів на залізничний транспорт. У нас ще буде питання добудови 200-300 метрів євроколії в Мукачево, у нас буде питання обґрунтування економічної доцільності цього проекту, але я переконаний, що це швидкісне сполучення буде цікаво багатьом».

Окрім того, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян оглянув під’їзні дороги та пункт пропуску КПП «Дяково». Після цього відбулася зустріч із представниками Румунського уряду, на якій були обговорені питання створення більшої кількості пунктів пропуску через кордон та розвиток залізничного сполучення між країнами.



ВСІ Новини