Для людей
з порушенням зору

    Новини    9 Грудня 2016, 15:47
Версiя для друку


Міністерством інфраструктури розроблено комплексну пропозицію щодо розвитку галузі електротранспорту, - Володимир Омелян

9 Грудня 2016, 15:47

Міністерством інфраструктури України розроблено комплексну пропозицію щодо розвитку галузі електротранспорту в Україні. Про це 9 грудня 2016 року під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Я твердо переконаний, що електроавтомобілі – це майбутнє, яке вже прийшло. І ми маємо враховувати цей світовий тренд при реалізації політики щодо транспорту в Україні», - наголосив Володимир Омелян, - «Міністерством інфраструктури напрацьовано пакет заходів, котрий ми вважаємо за доцільне розглянути. У першу чергу, для стимулювання імпорту електричних автомобілів. По-друге, і це рівнозначно першому пункту, для розвитку українського виробництва електромобілів, по-третє, для оцінки впливу на довкілля з точки зору утилізації батарей».

За словами Міністра інфраструктури України, це також матиме надзвичайно позитивний ефект для енергетичного балансу країни: «Ми зможемо відмовитися від значної частини імпортованих дорогих енергоносіїв та перейти на споживання вітчизняної електроенергії».

Крім того, Міністр анонсував розгляд напрацьованих пропозицій на майданчику Міністерства інфраструктури: «Круглий стіл щодо цього пакету пропозицій відбудеться 22 грудня в Міністерстві інфраструктури. Запрошуємо всіх, і, в першу чергу, народних депутатів, до дискусії».



ВСІ Новини