Для людей
з порушенням зору

    Новини    15 Грудня 2016, 18:56
Версiя для друку


Національна поліція, СБУ та кіберполіція розслідують хакерські атаки на сервери Укрзалізниці, - Євген Кравцов

15 Грудня 2016, 18:56

Національна поліція, СБУ та кіберполіція розслідують хакерські атаки на сервери Укрзалізниці. Про це заявив Перший заступник Міністра інфраструктури України Євген Кравцов під час оперативної наради з керівництвом ПАТ "Укрзалізниця" щодо ситуації, яка склалася навколо кібер-атаки на сервери Укрзалізниці. На зустрічі також був присутній Заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

Євген Кравцов наголосив, що безпека в системі залізниці, в тому числі й інформаційна, -важлива складова національної безпеки. "Міністерство ініціює проведення службового розслідування із залученням правоохоронних органів та Служби Безпеки України. Якщо підтвердиться, що атаки здійснювались на замовлення сил з-за меж України, їх треба розглядати як частину комплексної хакерської атаки проти ресурсів органів державної влади", - наголосив Є.Кравцов.

Разом з тим, Євген Кравцов підкреслив, що ситуація із забезпеченням паливом має бути на особливому контролі з боку керівництва Укрзалізниці: "ніякі атаки на сервери не є причиною для збоїв в поставках палива. Україна входить в період новорічних свят, керівництво Укрзалізниці має забезпечити належний рівень запасів палива, щоб пасажирські та вантажні перевезення здійснювались без перешкод. Відсутність палива - те, що зупинить залізницю, ніякі атаки не потрібні".

Юрій Лавренюк наголосив, що робота з безпеки в системі Укрзалізниці має бути посилена: "Ми ініціюємо проведення розслідування, я тримаю його на особистому контролі. Ця атака не є першою, але ніяких висновків з попередніх загроз зроблено не було. За підтримки керівництва міністерства над усуненням наслідків хакерської атаки, а також над посиленням інформаційної безпеки в УЗ залучені провідні спеціалісти".

Також він заявив, що має бути переглянутий список посадовців УЗ, які мають доступ до державної таємниці.

"Завтра відбудеться нарада за участі керівників державних компаній та підприємств інфраструктурної галузі щодо посилення інформаційної безпеки", - наголосив Юрій Лавренюк.



ВСІ Новини