Для людей
з порушенням зору

    Новини    22 Грудня 2016, 12:18
Версiя для друку


Я щиро вірю, що електромобілі – це майбутнє України, - Володимир Омелян

22 Грудня 2016, 12:18

Я щиро вірю, що електромобілі - це майбутнє України. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час круглого столу щодо перспектив розвитку електротранспорту в Україні, який відбувся 22 грудня 2016 року в Міністерстві інфраструктури України.  «Я твердо вірю, що ця ніша ринку вже створена, це однозначно майбутнє, і ми маємо великі шанси зайняти свою частку ринку, бо стартові умови у всіх однакові. Ми об’єднали навколо себе і Міністерство палива та енергетики, і Міністерство екології, я думаю, що буде підтримка і з боку керівництва держави у питанні розвитку електротранспорту в Україні», - наголосив Володимир Омелян.

За словами Міністра інфраструктури України, електротранспорт – майбутнє, яке вже настало, і Україна має рухатися в цьому загальноєвропейському та загальносвітовому тренді: «Європейські партнери готують Національну транспортну стратегію для України, яка має представити бачення системного розвитку всіх видів транспорту до 2030 року. Моє особисте переконання: в цій стратегії особлива роль має бути відведена саме такій темі, як електротранспорт, електрокари. Чесно скажу, електротранспорт – тема, за яку я особисто дуже вболіваю».

В заході взяли участь: Олег Назаренко - генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів та дилерів, Яна Міненко - генеральний директор Renault Україна, Олександр Вовк - генеральний директор Oxygen Group, Олег Папашев - віце-президент АК “УкрАвто”, Рудольф Арзуманян - перший віце-президент АК “Богдан”, Олександр Туз - співзасновник “Електромобілі”, Тарас Шеренговський - “Електромобілі”, Олександр Озеран – радник міністра інфраструктури України, представники громадських організацій, науково-дослідних інститутів тощо.

Володимир Омелян наголосив на тому, що держава має створювати умови для розвитку ринку електротранспорту в Україні, а також стимулювати національне виробництво: «Я особисто переконаний, що маючи такий кадровий та технологічний ресурс, Україна повинна виробляти електромобілі. При цьому також наша амбітна ціль: прихід в Україну щонайменше трьох стратегічних інвесторів з топ-10 виробників».

За словами Міністра інфраструктури, ціллю для України є частка продажу електромобілів серед інших авто – 15% вже у 2020 році,  а також власне виробництво електрокарів.

Детальніше ознайомитися з презентацією Міністра можна тут



ВСІ Новини