Для людей
з порушенням зору

    Новини    31 Січня 2017, 15:54
Версiя для друку


Ми суттєво нарощуємо обсяги перевезень поштових вантажів на усіх міжнародних напрямках, - Володимир Омелян

31 Січня 2017, 15:54

ДП «Укрпошта», аеропорт «Бориспіль» та авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» підписали меморандум про співпрацю, що має на меті нарощення обсягів перевезень поштових вантажів на всіх міжнародних напрямках. Про це на спільному брифінгу 31 січня 2017 року повідомив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Сьогодні ми підписали меморандум про співпрацю між ДП «Укрпошта», аеропортом «Бориспіль» та авіакомпанією «МАУ». Це справді серйозний крок вперед в питанні відновлення карго-авіації в Україні. Завдяки ініціативі І.Смілянського, яку було підхоплено державним аеропортом «Бориспіль», і приватною компанією «МАУ», ми суттєво нарощуємо обсяги перевезень поштових вантажів на усіх міжнародних напрямках. Я вірю, що це буде гарним кроком  для того, щоб ми говорили не лише про ріст пасажирських перевезень, який склав більше 30% у 2016 році, але й серйозно говорили про розвиток карго-авіації в Україні. Ми бачимо, що одного вантажного літака МАУ не вистачає, тому я сподіваюсь, що в бізнес-плані подальших років буде передбачено не лише оновлення пасажирського флоту, а і збільшення карго-авіації також», - зазначив Володимир Омелян.

Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський наголосив на тому, що міжнародні відправлення мають стати одним із ключових стратегічних напрямків розвитку компанії: «Укрпошта розробила стратегію розвитку до 2021 року, і в цій стратегії розвиток міжнародних перевезень є одним із ключових елементів. Цей напрямок буде зростати. Сьогодні Укрпошта забезпечує 80% транзитних поштових перевезень. Ми лідери, і ми плануємо цю частку збільшувати, а також збільшувати обсяги».

«Сьогодні ми уклали договір щодо покращення транзиту. І мова не йде про декілька відсотків – мова йде про те, що ми будемо збільшувати обсяги транзиту з 36 тонн до 150 тонн на місяць. Зараз найбільшими напрямками є США, Казахстан, Ізраїль, Великобританія,  і що важливо, що частка транзиту, що йде через Москву,  тепер буде йти через Україну завдяки допомозі МАУ. Це надто важливий крок сьогодні», - додав Ігор Смілянський.

Президент «МАУ» Юрій Мірошников наголосив:  «Я вірю, що та співпраця, яку ми покращуємо і поглиблюємо з Укрпоштою, є яскравим прикладом одразу в декількох напрямках. По-перше, це приклад успішного розвитку державного-приватного партнерства. По-друге, МАУ посилено займається вже більше 5 років розвитком транзитних перевезень, і разом з нашими партнерами з аеропорту «Бориспіль» намагаємось перетворити головний аеропорт України у міжнародний хаб».

Генеральний директор аеропорту «Бориспіль» Євген Дихне заявив, що аеропорт вчергове показує свою готовність бути майданчиком для розвитку успішних бізнес-проектів: «Ми будемо сприяти розвитку цього проекту в «Борисполі»  і відносимо це до одних із пріоритних проектів для аеропорту».



ВСІ Новини