Для людей
з порушенням зору

    Новини    2 Лютого 2017, 11:50
Версiя для друку


В.о. директора ДП «Миколаївський морський торговельний порт» С.Колтипіну вручено повідомлення про підозру у зловживанні службовим становищем, - Юрій Лавренюк

2 Лютого 2017, 11:50

Виконуючому обов’язки директора ДП «Миколаївський морський торговельний порт» Сергію Колтипіну вручено повідомлення про підозру у зловживанні службовим становищем. Про це повідомив заступник Міністра інфраструктури України з питань боротьби з корупцією Юрій Лавренюк.

Заступник Міністра інфраструктури нагадав, що 16 листопада 2016 року під стінами Міністерства інфраструктури України відбувся мітинг за участі представників трудових колективів Миколаївської філії ДП «Адміністрація морських портів України» та ДП «Миколаївський морський торговельний порт».

Учасники мітингу вимагали від керівництва Міністерства втрутитися в ситуацію, що склалася, зокрема, навколо діяльності керівництва Миколаївської філії ДП «Адміністрація морських портів України». Особливо активно виступали представники ДП «Миколаївський морський торговельний порт», вони вимагали припинити аудиторську перевірку, яка на той час тривала в порту, та перевірити лише діяльність Миколаївської філії ДП «Адміністрація морських портів України». Мітингарі звинувачували керівництво Мінінфраструктури та АМПУ у покриванні зловживаннь під час передачі майна та проведенні тендерів із порушеннями тощо.

Найактивнішу позицію під час мітингу відстоювали голова профспілки працівників морського транспорту Миколаївського морського торговельного порту Павло Прокопенко та голова профспілки морських терміналів міста Миколаєва Станіслав Бібик.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, погодив проведення додаткової аудиторської перевірки Миколаївської філії ДП «Адміністрація морських портів України», однак зупиняти перевірку, яка на той час вже тривала в ДП «Миколаївський морський торговельний порт» керівник Міністерства інфраструктури України не став.

На прохання трудових колективів до складу робочих комісій Мінінфраструктури з проведення внутрішніх аудитів Миколаївської філії ДП «Адміністрація морських портів України» та ДП «Миколаївський морський торговельний порт» було включено вищезазначених голів профспілок, їх представників, а також представників правоохоронних органів.

І ось результати перевірки Управління внутрішнього аудиту та контролю Міністерства інфраструктури України:

Спільно з правоохоронними органами було встановлено, що своїми діями керівництво ДП «Миколаївський морський торговельний порт» завдало збитків державі на суму понад 4 млн грн.

Так, Департаментом захисту економіки Національної поліції України спільно з Департаментом розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України на основі доказів, зібраних у ході проведеного досудового розслідування, відкрито кримінальне провадження за фактами вчинення службовими особами державного підприємства «Миколаївський морський торговельний порт» кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 367, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 364 КК України. Виконуючому обов’язки директора ДП «Миколаївський морський торговельний порт» Сергію Колтипіну вчора, 1 лютого 2017 року, було вручено повідомлення про підозру у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України). Наразі, правоохоронними органами розглядається питання про обрання міри запобіжного заходу.

За попередньою інформацією, С.Колтипін, діючи в інтересах афілійованих з ним та колишнім керівником порту товариств, умисно уникав процедури погодження договорів оренди з уповноваженим органом управління (МІУ) та суттєво занизив орендну плату за користування залізничними коліями.

На сьогоднішній день стало очевидно те, що організатором мітингу, який відбувся 16 листопада 2016 року, був саме С.Колтипін. Реальною метою мітингу був тиск на керівництво МІУ, з ціллю припинення аудиторської перевірки в ДП «Миколаївський морський торговельний порт» та сприянню звільнення керівників Миколаївської філії ДП «Адміністрація морських портів України», які заважали корупціонерам використовувати державні ресурси у власних цілях.

«Наразі продовжується спільне з правоохоронними органами опрацювання актів перевірок інших державних підприємств, які належать до сфери відання Мінінфраструктури, та вже найближчим часом ми покажемо суспільству прізвища інших наших «героїв», які, з їхніх слів, активно «розвивають» морську галузь», - повідомив Юрій Лавренюк.



ВСІ Новини