Для людей
з порушенням зору

    Новини    9 Лютого 2017, 12:49
Версiя для друку


IT-рішення – ефективний інструмент подолання корупційних явищ в інфраструктурі, - Володимир Омелян

9 Лютого 2017, 12:49

Запровадження IT-рішень є ефективним інструментом подолання корупційних явищ в інфраструктурі. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час участі у Anti-Corruption Demo-Day, який завершив антикорупційну інкубаційну програму для Міністерства інфраструктури. «Я переконаний, що на платформі «1991 Open Data Incubator» ми зможемо розробити якісні it-рішення, які зроблять інфраструктуру прозорішою та зручнішою для громадян та бізнесу», - наголосив Володимир Омелян.

На заході були представлені інноваційні IT-сервіси, що допоможуть зупинити реалізацію окремих корупційних схем та мають на меті зробити процес управління інфраструктурою країни більш прозорим:

1. 7 Red Lines (система моніторингу рухомого складу залізниці),

2. Bi Bot (сервіс, що показує зв’язки та бізнес-аналітику в сфері публічних фінансів),

3. Розумна країна (сервіс для управління якістю обслуговування клієнтів  топ-менеджерами державних компаній),

4. Єквиток (сервіс, що пропонує комплекс заходів підвищення ефективності продажів квитків Укрзалізниці),

5. 8 KOLO (сервіс, що генерує доказову базу, засновану на великих даних для проведення розслідувань).

Міністр інфраструктури України окремо наголосив: «У підсумку дискусії, що первинно – реформи чи боротьба з корупцією, я перейшов у публічну площину. Якщо у когось є бажання  далі підтримувати корупціонерів, то я не дам цього зробити. У своїй сфері я знаю їх по прізвищах і я знаю, чим вони займаються. І так чи інакше, я буду битись».

«На одному з майданчиків у нас нещодавно було дискусія з бізнесом, вони довго слухали, які реформи ми робимо, які у нас плани, а потім запитали: «а що нам робити? І це мене шокує, коли самодостатній, ефективні бізнес, який збудував з нуля великі компанії, бачить чиновника і починає питати: «а що мені робити?»  Це бізнес має сказати чиновнику, що він робить неправильно. Коли бізнес почне говорити не «я прошу», а «я вимагаю», тоді у нас багато чого зрушиться», - додав Володимир Омелян.

Окремо Міністр інфраструктури подякував всій команді «1991 Open Data Incubator», Денису Гурському та розробникам IT-сервісів, які будуть запроваджені на базі Міністерства.



ВСІ Новини