Для людей
з порушенням зору

    Новини    21 Лютого 2017, 11:56
Версiя для друку


Японська дослідницька команда JICA презентувала попередній аналіз поточного стану та перспектив інфраструктурних об’єктів України в дорожньому та портовому секторах

21 Лютого 2017, 11:56

Японська дослідницька команда JICA 21 лютого 2017 року презентувала в Міністерстві інфраструктури України попередній звіт щодо поточного стану та перспектив інфраструктурних об’єктів в Києві та Південному регіоні України.

«Ми дуже цінуємо підтримку Японського уряду. Робота з нашими японським партнерами була розпочата минулого року, вона носить характер реальної практичної підтримки. Ми цінуємо, що JIKA приділяє увагу інфраструктурі Півдня України та особливо сконцентрована на будівництві Миколаївського мосту та реконструкції порту Южний», - наголосив заступник міністра інфраструктури України Віктор Довгань.

Потреба у перегляді структури транспортної системи на Півдні України постала у 2014 році після анексії Криму Росією та початку збройного конфлікту на сході України. Деякі порти, сполучні дороги та залізничні з'єднання стали недоступними для України, а рух транзиту зі сходу на захід був різко обмежений.

Напередодні цих подій уряд України звернувся до уряду Японії щодо фінансової допомоги для будівництва моста в районі міста Миколаєва, який разом з національною автомагістраллю М-14 мав зміцнити транзитний коридор у напрямку схід-захід. «Підготовчий огляд проекту будівництва Миколаївського мосту в Україні був зроблений Японським агентством міжнародного співробітництва («JICA») у 2011 році. Проте тепер він потребує перегляду, і JICA вирішила провести дослідження транспортних систем в Південному регіоні України», - розповів Віктор Довгань.

Дослідження було офіційно розпочато JICA в жовтні 2016 року, а перші учасники дослідницької команди прибули до України 7 листопада 2016 року у складі 8 членів з різних галузей, а саме, дорожньої, мостової та портової. За підтримки з боку уряду України та інших зацікавлених сторін в Україні, дослідницька команда провела досліди та виїзди на місця у Києві та Південному регіоні України.

У попередньому звіті японські експерти представили актуальні результати досліджень, включаючи розгляд національної політики, планів, законів/постанов та інституційних реформ; попередній прогноз трафіку; пріоритетні проекти в дорожньому та портовому секторах.

Проект підсумкового звіту планується подати в кінці березня 2017 року, а підсумковий звіт - в кінці травня 2017 року.



ВСІ Новини