Для людей
з порушенням зору

    Новини    21 Лютого 2017, 18:01
Версiя для друку


Пріоритетним питанням для України є забезпечення надійного та безпечного переміщення товарів у напряму Європа – Азія шляхом створення цифрових коридорів, - Володимир Омелян

21 Лютого 2017, 18:01

Пріоритетним питанням для України є забезпечення надійного та безпечного переміщення товарів у напряму Європа – Азія шляхом створення цифрових коридорів. Про це 21 лютого 2017 року в ході 79-го засіданні Комітету внутрішнього транспорту (КВТ) Європейської Економічної Комісії (ЄЕК) ООН заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Цифровий коридор» передбачає використання сучасних інфрмаційних систем, що забезпечують безперервний моніторинг вантажних потоків, механізм електронної взаємодії учасників зовнішньоекономічної діяльності з транспортно-логістичними компаніями та органами державного контролю, а також організацію обміну даними в обсягах необхідних для виконання бізнес-процесів учасниками системи», - зазначив Володимир Омелян.

Міністр повідомив, що Україна входить в проект фінансування розвитку цифрової інфраструктури ЄС, зазначивши, що для цього проекту необхідно посилити законодавство в галузі цифрових технологій і створити інституційні передумови для цифрового розвитку. Створення цифрових транспортних коридорів, за словами Міністра, повинно забезпечити можливість відстеження вантажу у реальному часі без будь-яких територіальних, технічних чи правових обмежень, а також організацію бізнес-процесів на основі електронного документообігу. «Проте, незважаючи на те що створення цифрових транспортних коридорів це – плани на найближче майбутнє, ми вже сьогодні здійснюємо заходи із спрощення процедур торгівлі» – зазначив Міністр.

«На залізничному транспортні успішно вкористовується уніфікована накладна ЦІМ/СМГС. Як показує практика, використання такого уніфікованого перевізного документа країнами з різним транспортним правом сприяє нарощуванню вантажопотоку в міжнародному сполученні, підвищенню конкурентоспроможності залізничного транспорту та гармонізації правого поля в цілому. Таким чином впровадження, цифрових коридорів забезпечить сталий розвиток універсальної, ефективної, єдиної транспортно-логістичної системи» - наголосив Володимир Омелян.



ВСІ Новини