Для людей
з порушенням зору

    Новини    3 Березня 2017, 15:23
Версiя для друку


Міжнародна рада аеропортів оцінила динаміку зростання ДП МА «Бориспіль» у 2016 році

3 Березня 2017, 15:23

За підсумками 2016 року Міжнародний аеропорт «Бориспіль» став одним з лідерів рейтингу європейських аеропортів за класифікацією ACI Europe (Міжнародна рада аеропортів). 

Згідно з рейтингом за минулий рік аеропорт «Бориспіль» збільшив кількість залучених пасажирів на 18,8%, посівши 3-тє місце за темпами зростання серед аеропорті, які щорічно обслуговують від 5 до 10 мільйонів пасажирів. Лідерами у даній категорії стали аеропорти Берліну (36,7%) та Ларнаки (24,2%).

Середнє зростання пасажиропотоку в Європі в 2016 році склало +5,1%, при цьому в країнах Євросоюзу воно зросло на 6,7%, а у країнах, які не входять до ЄС, відбулося падіння у середньому на 0,9%. Водночас, з огляду на позитивні показники безпосередньо МА «Бориспіль», у звіті наголошується, що «Україна продемонструвала дуже динамічне зростання».  

Результати рейтингу Міжнародної ради аеропортів Європи підтвердили ефективність комплексних заходів з реформування аеропорту, здійснених протягом 2015-2016 років. Доповідь ACI Europe свідчить про те, що за підсумками 2016 року аеропорт «Бориспіль» став помітним гравцем на європейському авіаринку та зайняв на ньому значну нішу. 

З числа українських аеропортів, окрім «Борисполя», в рейтингу закріпився й аеропорт «Харків» - у групі «найменших» за європейською класифікацією. Зважаючи на відсутність будь-якого суттєвого приросту пасажиропотоку, решта аеропортів України до європейського рейтингу не потрапила. 



ВСІ Новини